Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Lyngdøl med ny bok om politihunden Peter

ORFATTERNE: Sveinung Andersen (til venstre) og Herman Eileraas med den første boka i serien om politihunden Peter. Nå kommer den andre. Foto: Privat Foto: Privat

Sveinung A. Andersen og forfatterkollega Herman Emil Eilerås er klare med en ny barnebok om politihunden Peter.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

NUMMER TO: Det er andre gang de to vennene og politikollegene gir ut en barnebok om den flinke politihunden. Illustratør er Torill Berger Falk.

Les også: Lyngdøl med bok om politihunden Peter

Til daglig er lyngdølen å finne på politistasjonen i Haugesund, der han jobber som politiadvokat.

Suksess

Etter stor suksess med første bok om Peter «Politihunden Peter – barnehagemysteriet», er forfatterne nå klare med bok nr to!

Denne gangen skal Peter jakte sin første tyv. Og det er Haugeby Museum som er åstedet.

Haugeby barnehage er på museumsbesøk, for å se den nye kystutstillingen, da en tyv plutselig har tatt med seg den utstilte sjørøverskatten. En storstilt jakt på gjerningsmannen settes i gang, og barna tilkaller Peter - han har jo hjulpet de før!

Sann historie

Mannen blir til slutt funnet oppi en kiste og pågrepet av politiet. Mysteriet blir løst, og Peter blir nok en gang byens helt.

Historien er denne gangen inspirert av en sann historie. Herman - som jo er en av forfatterne - var i fjor på jobb da innbruddsalarmen gikk på museet i Haugesund. Tyven var fortsatt i bygget og ble til slutt funnet i en kiste av Herman og en hundepatrulje.

Les historien på hnytt.no!

Fra Lyngdal

Fredag førstkommende blir det lanseringsfest for boken. På museet i Haugesund sentrum, selvsagt.

Sveinung Andersen (32) har jobbet i Haugesund de siste fem årene, etter at han ble ferdig med jusstudiene i Bergen.

Han er født og oppvokst i Lyngdal, der faren er rektor ved Kristen videregående skole Lyngdal (KVS).

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...