Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Lyngdals-talent kan bli fremtidens landslagsspiller

PÅ SAMLING: Daniel Berglund og Morten Thorsby. Foto: Ole Jørgen Brattland, Equinor

Midt under verdensmesterskapet i fotball deltar Daniel Berglund fra Lyngdal på Equinors talentleir i Porsgrunn sammen med Norges beste og mest talentfulle fotballspillere. På leiren fikk han blant annet møte Heerenveen-proff Morten Thorsby.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

FOTBALL: Equinors talentleir utgjør toppen av Norges Fotballforbunds (NFF) landslagsskole og inngår i talentprogrammet Morgendagens Helter hvor Equinor støtter talenter innen idrett, kultur og utdanning. Det er nettopp her Lyngdals-talentene skal bevise at de en gang i fremtiden kan spille med flagget på brystet.

- Equinor Talentleir har vært veldig bra så langt, og det er spennende å se hvor nivået ligger blant Norges beste. Drømmen er å spille på landslaget og dit skal jeg komme en dag, sier Daniel Berglund.

Fikk råd av Heerenveen-proff

Fotballtalentet Daniel fikk møte Morten Thorsby som nettopp har lagt bak seg en imponerende sesong i Heerenveen sammen med utlånte Martin Ødegaard. Thorsby har selv deltatt på talentleiren da han var yngre og er imponert over nivået.

- Jeg husker selv hvor spennende det var å delta på Equinors talentleir da jeg var yngre. Som deltaker får du målt deg mot de beste og samtidig lært hva som skal til for å ta steget opp til A-landslaget i fremtiden. Daniel og flere av de andre Agder-spillerne har nivået inne, og hvis de beholder gløden, innsatsen og læringsviljen kan de lykkes, sier Thorsby som er mentor for Equinor Morgendagens Helter.

Morgendagens landslagsspillere

På leiren deltar 140 fotballspillere fra G15- og G16-landslagene, i tillegg til to skyggelandslag og to grupper av spillere som er født i første og andre halvdel av 2004. Talentleiren har som hensikt å drive systematisk talentutvikling for å danne grunnlaget for Norges fremtidige A-landslag.

- Talentleirene skal gi spillerne inspirasjon de kan ta med seg tilbake i treningshverdagen. Det jobbes godt med spillerutvikling i norsk fotball. G17 tok seg til kvartfinalen i EM, mens G19 og J19 snart reiser til EM. Forhåpentligvis vil flere av disse gutta gi oss stolte norske øyeblikk på den internasjonale scenen i årene som kommer, sier fagansvarlig for spillerutvikling i NFF, Håkon Grøttland.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...