Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Lyngdals Avis mener: Nye eiere

NY TOPPSJEF: Are Stokstad er konsernsjef i Amedia, og dermed mannen på toppen, også for Lyngdals Avis. Foto: Svein Løvland, avisen Agder

Lyngdals Avis tror Amedia vil bli gode eiere for avisen – slik Nordsjø media har vært.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Lyngdals Avis har fått nye eiere. Etter å ha vært en del av Nordsjø media-konsernet de siste årene, er det nå Amedia som eier Lyngdals avis etter å ha kjøpt opp hele Nordsjø Media. Oppkjøpet skjedde med virkning fra forrige torsdag, og innebar at Amedia ble eier av ni nye lokalaviser.

Amedia eier nå 73 norske lokalaviser pluss en riksavis. I tillegg eier konsernet seks trykkerier i Norge og seks trykkerier i Russland. Avisene har samlet 588 000 abonnenter – og leses daglig av 1,66 millioner lesere. Amedia har ikke gjeld, men derimot 796 millioner kroner på bok. Egenkapitalandelen er 62 prosent.

Mange vil forbinde Amedia med A-pressen, konsernet som eide de Ap-tilknyttede avisene rundt om i landet. Etter at konsernet ble dannet, var det i flere år eid av LO og Telenor i fellesskap. I 2016 ble aviskonsernet kjøpt opp av Sparebankstiftelsen DnB, som eier 8 prosent av storbanken DnB. DnB-stiftelsen valgte å skille ut aviskonsernet som en egen stiftelse. Det betyr at Amedia i dag eier seg selv. Styret velges på en slik måte at ingen skal kunne kuppe det, og for eksempel overstyre avisenes redaktører.

Det betyr ikke at Amedia er en kraftløs eier. Det betyr tvert imot at Amedia er en eier som jobber aktivt for at alle avisene skal gjøre det best mulig og levere best mulig økonomiske resultater. Det stilles klare krav til avisene – og også Amedia har måttet redusere på arbeidsstokken. Men til forskjell fra andre aviseiere, deler ikke konsernet ut aksjeutbytte til eierne. Overskuddet går konsekvent til å utvikle avisene videre. Overskudd investeres rett og slett i journalistikk. Som det heter i konsernets utgivererklæring: «Amedia er forpliktet til å forvare ytringsfriheten, pressefriheten, informasjonsfriheten og det åpne samfunn». Lyngdals Avis har all grunn til å takke Nordsjø Media for det konsernet har tilført av kompetanse og penger. Vi tror Amedia vil bidra til å utvikle avisen og lokaljournalistikken enda et hakk videre. Vi venter et godt og stabilt eierskap – slik vi har hatt det i partnerskap med lokalaviser i Vest-Agder og Rogaland – fra Bygdebladet i nord til Agder i sør.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...