Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Lyngdal vil gi enda mer i startlån

ETABLERTINGSLÅN: Lyngdal kommune kan gi etableringslån til enda flere som ønsker å sette bo i 2018. Foto: Erlend Haddeland (arkivfoto)

Lyngdal kommune vil øke rammen for startlån for innbyggere i kommunen til 12,4 millioner kroner i 2018.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 17.03.2018 kl 10:38

HUSBANKEN: Startlån er penger kommunen låner ut til folk som skal etablere seg med egen bolig. Kommunen låner pengene i Husbanken.

Lånene må innarbeides i kommunens investeringsbudsjett.

Lånetilsagn

Formannskapet gikk torsdag enstemmig inn for å si ja takk til et lånetilsagn på 5 millioner kroner fra Husbanken. Kommunestyret skal fatte det endelige vedtaket i saken.

Det ble helt på slutten av fjoråret tatt opp et startlån i Husbanken på 5 millioner kroner. I tillegg gjenstår det ubrukte lånemidler fra tidligere, slik det tilsammen er disponible lånemidler på i alt 7,4 millioner. Dermed kommer totalrammen for etableringslån i Lyngdal opp i 12,4 mullioner kroner i år. Hittil i år er det utbetalt ett lån på 300 000 kroner.

Færre, men større lån

Etterspørselen etter startlån avtok kraftig i 2014 da ordningen med startlån gjennom nye forskrifter ble mer målrettet mot personer med langvarige bolig- og finansieringsproblemer. Til gjengjeld har de enkelte lånebeløp blitt større, ettersom det i stort sett gjelder fullfinansiering av boliger.

Les også: Blir vanskeligere å få startlån

Det ble i 2017 utbetalt sju lån på til sammen 8,2 millioner kroner, mens det året før ble utbetalt fire lån på til sammen 1,27 millioner.

Siden 2003 har all forvaltning og innfordring av kommunens startlån blitt utført av Lindorff på vegne av Lyngdal kommune, mens tildeling av lån blir gjort ved kommunens servicekontor. Utestående lån var ved siste årsskifte 34,3 millioner kroner, mens tilsvarende beløp året før var 30,6 millioner.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...