Lyngdal og Audnedal bytter veinavn seg imellom

BRATTESTIEN: Brattestien bærer sitt navn med rette. For et knapt år siden, 7. februar i fjor, gikk det galt med fem biler i de bratte bakkene mellom Kvås kirke og kommunegrensa mot Audnedal. Nå må navnekomiteen vurdere et navnebytte. Foto: Erlend Haddeland (arkivfoto)

Hensynet til blålysetatene gjør skiftet nødvendig.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

SAMMENBLANDING: I en nødsituasjon skal det ikke være fare for at ambulanse, brann-, ellerpolitibil kjører til feil sted. Derfor er det et krav at det ikke kan være flere veier med samme navn i en kommune.

Lyngdal og Audnedal skal slå seg sammen, og tar konsekvensen av dette. Arbeidet med å rense opp i veinavn som forekommer flere ganger er allerede i gang.

Felles navnekomité

En felles veinavnkomité for de to kommunene har allerede levert sine anbefalinger. Det skjedde på et møte 9. januar i år.

Les også: Hvilke veinavn må endres?

Komiteen foreslår at Audnedal får beholde tre veinavn, mens Lyngdal får beholde fem. Begge de nåværende kommunene må finne nye navn for veinavnene de mister.

Saken sendes nå videre til tjenesteutvalget i Audnedal og kulturstyret i Lyngdal. Hvis disse organene er enige, starter prosessen med å endre veinavn.

5-3 til Lyngdal

Forslaget fra navnekomiteen går ut på at Birkelandsveien, Høylandsveien og Skårveien fortsatt skal være veinavn i Audnedal. Lyngdal må derfor bytte navn på sine veier.

I Lyngdal beholdes veinavnene Lunden, Lølandsveien, Moneveien, Neseveien og Stadionveien. Her må altså Audnedal bytte navn på sine veier.

Samtidig foreslår komiteen at veiene Kirkeveien (i Lyngdal) og Kjørkeveien (i Audnedal) beholder navnene som nå.

Veien over heia

Veien mellom Konsmo og Kvås kirke er det fortsatt usikkerhet om. Denne veien heter Kvåsheiveien fra Konsmo og vestover til dagens kommunegrense. Frå Kvås kirke og østover til kommunegrensa heter den Brattestien.

Navnekomiteen i Audnedal forslo på møtte den 9. januar å endre navnet på veien Kvåsveien. Samtidig foreslo audnedølene at navnet på fylkesvei 43 (som i dag heter Kvåsveien i Lyngdal) endres til Lygnaveien. I Hægebostad heter fylkesvei 43 Lygnaveien.

Lyngdals navnekomité ønsket mer tid på å vurdere dette, så forslaget er ikke med i innstillingen.

Den felles navnekomiteen tar ikke stilling til hvilke nye navn som bør gis til veiene som mister navnet. Dette overlates til organene i dagens kommuner.

Komiteen har bestått av Ådne Fardal Klev og Sigrun Hovden fra Lyngdal, samt Reidar J. Ågedal og Turid Vrålstad fra Audnedal.

Les begrunnelsene i neste ukes papiravis!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...