Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Lyngdal lager flomsonekart

PRIORITERES: Plansjef Torhild Hessevik Eikeland sier at arbeidet med flomsonekart vil bli prioritert. Foto: Lars Rekaa (arkivfoto)

Arbeidet med flomsonekart for de flomutsatte områdene i Lyngdal er i startgropa.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

PLANVERKTØY: Plansjef Torhild Hessevik Eikeland sier at et slikt kart vil bli et godt verktøy for byggesaksbehandlerne i kommunen når de skal behandle byggesaker i flomutsatt områder..

– Også folk med byggeplaner kan ha nytte av en slik visualisering, sier hun.

I startgropa

Egentlig hadde arbeidet med flomsonekartet startet.

Les også: Mangel på flomdata – grunneier måtte bruke konsulent

– Vi hadde tenkt å få et konsulentfirma til å gjøre jobben for oss. Vi hadde fått Hægebostad med på planen, også, forteller Hessevik Eikeland til Lyngdals Avis.

Råd fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) gjorde at kommunen tenkte nytt.

– NVE rådet oss til å gjøre jobben selv. De pekte på at grunneierne sitter med kunnskap etter flommen Synne i 2015 om flomhøyder langs Lygna og sidevassdragene, sier hun.

Plottes inn

Kommunen vil nå ta kontakt med grunneierne for å få hentet inn disse dataene.

– Jeg regner også med at vi skal få slått ned merker, slik at landmålere kan plotte inn flomhøydene, sier hun.

Kartet vil gi opplysninger om høyeste vannstand langs elva.

– NVE vil gi råd om hvilke sikkerhetsmarginer som bør legges inn i flomsonekartet og byggeprosjekter, sier plansjef Torhild Hessevik Eikeland.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...