Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Lyngdal går for Kvinesdal som vertskommune for Nav

NAV: Jobb- og mulighetsmesse i Spira var et samarbeid mellom Nav-kontorene i Lister. Til venstre: Hilde Nesvik Nilssen fra Nav Lyngdal og Jessie Paulsen fra Nav Flekkefjord. I fremtiden kan Nav-Lister være en felles enhet i Kvinesdal – eller i Flekkefjord. Foto: Avisen Agder

Lyngdal nådde ikke opp i kampen om å bli en vertskommune for Nav Lister. Rådmann Norman Udland går derfor for Kvinesdal.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

NAV-LISTER: Tidligere har alle kommunene i Lister valgt å gå for innstillingen om å samle Nav-kontorene i ett Nav Lister.

Lyngdal nådde ikke opp, og når kommunestyret skal behandle saken torsdag i neste uke er innstillingen klar fra rådmannen.

Geografi

– Lyngdal nådde ikke fram med sitt ønske om å være vertskommune, og kommunen må foreta et valg mellom Flekkefjord og Kvinesdal som vertskommune. Selv om begge kommuner er gode kandidater til å være vertskommune for et nytt Nav Lister, vil rådmannen anbefale Kvinesdal som lokasjon. Begrunnelsen er primært knyttet til geografi, skriver Udland i sitt saksframlegg.

Et annet moment er også viktig for rådmannen.

– Lyngdal blir også felles kommune med Audnedal fra 2020 og avstanden fra Audnedal til Flekkefjord vil fortone seg urimelig lang.

Politisk side

En styringsgruppe har jobbet med saken over lengre tid. Lyngdal går for Kvinesdal, men det gjør ikke styringsgruppen. I notatet fra gruppen heter det:

– I erkjennelsen av at saken også har en politisk side er Styringsgruppen delt i synet på valget av Kvinesdal eller Flekkefjord som vertskommune. Nav stat peker på Flekkefjord som det anbefalte alternativet ut fra at dette kontoret i dag har et større fagmiljø enn det Kvinesdal har. Kontoret i Kvinesdal har i dag 4,5 statlige ansatte og kontoret i Flekkefjord har 9. Dersom flertallet av kommunene ønsker Kvinesdal som vertskommune for Nav, vil Nav Vest-Agder slutte seg til dette. Nye statlige oppgaver som måtte komme som følge av reformen vil ikke nødvendigvis bli lagt til vertskommunen, men der det er mest hensiktsmessig ut fra en helhetlig og effektivitetsbetraktning vil være best, skriver rådmannen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...