Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Lover svidd gummi og dramatikk

RALLYCROSS: Fredrik Ågedal (22) stiller som favoritt på Konsmo. Foto: Privat

Denne helgen står i motorportens tegn på Konsmo. 100 førere har meldt sin ankomst til NM-runden i rallycross. Arrangøren lover godt vær, mye folk, fart og dramatikk.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

RALLYCROSS: - Været er lovet å bli bra, det vil si 18 til 20 grader, gløtt av sol og da blir det ikke bedre enn det, sier løpsleder Roar Bakken til Lyngdals Avis.

Onsdag morgen var det påmeldt i underkant av 100 førere til stevnet. Det er et betydelig arrangement arrangøren NMK Konsmo legger opp til.

- Banen er 820 meter lang og det er gjort betydelige oppgraderinger. Vi har brukt minst 700.000 kroner for å utbedre banen slik at den dekker alle krav. Det er en tøff bane som egentlig er laget for bilcross, fortsetter Bakken.

Forventninger til lokale førere

Banen på Konsmo er kjent for å være krevende. Det betyr at førerne på ingen måte får noe gratis.

- Nei, her får ikke sjåførene noe som helst gratis, for dette er en tøff bane, og noen steder er den smal. Det finnes ikke punkter hvor sjåførene kan hvile seg under løpet, her blir det full fres fra start til mål.

Bakken er bare en av mange som er med på det store arrangementet. Det har vært planlagt i over ett år, og endelig er helgen her for fart og moro.

- Vi har også forventninger til våre egne førere. Navn som Per Magne Svardal, Sivert Svardal og Fredrik Ågedal skal man alltid forvente noe av. Fredrik er dobbelt NM-vinner og er helt klart en favoritt, men det er mange om beinet, sier han.

Gleder seg

Av hjemmehåpene er det stilt størst forventninger til Fredrik Ågedal. Ikke så rart, for han leder NM sammenlagt.

- Jeg gleder meg, for det blir helt spesielt å kjøre NM-runde på hjemmebane, sier 22-åringen.

Han er stolt av klubben sin som klarer å arrangere et så stort stevne.

- De har jobbet utrolig godt gjennom lang tid. Nå skal vi førere vise at det gror godt hjemme på Konsmo og sette stedet videre på kartet. Jo, jeg er nok kanskje favoritt, men det skal kjøres først og mye kan skje i en idrett som dette.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...