Lover fortsatt togstopp i Audnedal

GLEDE: OPPKLARINGSRUNDE: Møtet på Nodeland fikk preg av å være en oppklaringsrunde. Det er ordførerne Reidun Bakken i Audnedal (til venstre) og Margrethe Handeland i Hægebostad glade for. Mellom seg har de Jernbanedirektoratets Dagfinn Berge. Foto: Privat

Audnedal stasjon er likevel ikke truet. Jernbanedirektoratet slår fast at meldingene fra i høst om at stoppmønsteret på Sørlandsbanen kan bli endret bygger på en misforståelse.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

JERNBANE: Det var direktøren for persontrafikk i Jernbanedirektoratet, Dagfinn Berge, som oppklarte saken for Jernbaneforum Sør under et møte på Nodeland onsdag.

Les også: Privatisering kan gi færre togstopp

Han kunne forsikre om at dagens stoppmønster har vært svært vellykket, og vil bli videreført i hvert fall fram, til 2020.

På perrongen

Alle tog skal stoppe på Audnedal, såfremt det står passasjerer på perrongen.

Les også: Planene er klare – ingen penger til Audnedal stasjon

– Dette er en gledens dag for oss. Vi fryktet at den planlagte privatiseringen av driften på Sørlandsbanen skulle frå negative følger blant annet for Audnedal, sier ordfører Reidun Bakken (KrF) i Audnedal, som deltok på møtet.

Takker for hjelpen.

– Nå må vi bare takke alle som har hjulpet til i kampen for å få togene til å stoppe. Dette er er noe vi har jobbet med i 10-12 år, sier hun.

–Vi har fått uvurderlig hjelp av Audnedal næringsforum, pendlerforeningen og ikke minst Mette Kirkhus Johansen, som hobber med kollektivtrafikk i fylkeskommunen, sier Bakken til Lyngdals Avis.

Beskjeden fra Jernbanedirektoratet betyr også at alle tog skal stopp på Snartemo stasjon i Hægebostad.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...