Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

KLARE: Bente Skeibrok og Thor Ove Aas er klare for storinnrykk på Prestneset neste helg. Foto: Per Thime

Lover et strålende Dyrskue med stor aktivitet

Det er neste helg det skjer; Dyrskue 2018 er like om hjørnet, og her blir det noe for alle. Det slår arrangøren fast.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

DYRSKUE: Når neste helg kommer, håper de alle på godt vær, nesten som vi hadde tidligere i sommer. Dyrskue i Lyngdal er en stor begivenhet med mange besøkende - og tilreisende. Rekorden er satt tilbake i 2007, da det var over 25 000 besøkende inne på utstillingsområdet.

- Med godt vær så er det klart det er lov å håpe på slike tilstander, og godt vær skal det bli, humrer Thor Ove Aas.

Han er bare en av flere som går i bresjen for det store arrangementet som starter neste fredag. Ungdomslaget Lyngdølen, Lyngdal Røde Kors, Lyngdal Skytterlag og Lyngdal IL Håndball er arrangører og skaffer seg dermed gode midler til driften.

- Omsetningen for Dyrskue ligger på rundt fire millioner kroner, forteller Aas.

Mye som skjer

Dyrskuet har eksistert siden 1857 - med et opphold på 16 år - før det startet opp igjen i sin nåværende form i 1987. Siden da har utviklingen vært stor. Det var dyrene som sto i fokus og folk kom med dyr, nærmest labbende over heia for å vise dem fram. I dag er det alt mulig som kan oppleves på Dyrskue. Tidene har forandret seg siden starten.

UTSTILLING: Som vanlig blir det stands både inne og ute når Dyrskue arrangeres. Foto: Per Thime

- Vi starter allerede klokken 12 neste fredag. Barnehagene i kommunen kommer blant annet til Prestneset, noe som er en fin tradisjon, sier Bente Skeibrok.

Hun representerer Lyngdal Røde Kors.

- Det er så mye å glede seg til. Dyrene er jo selvsagt et høydepunkt for mange, og de kommer i flere sorter. Kuer, hester, sauer, griser og ullgriser for å nevne noe.

I tillegg skal det være konkurranse.

- Ja, den årlige hestemønstringen skal vi ha. Det er nå påmeldt hele 42 hester som skal bedømmes innen forskjellige områder. Det pleier å være populært, forteller Skeibrok.

Alkoholfritt DDE

Fredagens høydepunkt for flere blir trolig konsertene. Velkjente DDE har meldt sin ankomst til Dyrskue. Plassen ved scenen er gjort større i den anledningen.

- Vi skal nok klare å få plass til mellom 6000 og 7000 tilskuere. Blir det så mange, da blir det fantastisk, mener Thor Ove Aas.

Arrangøren har i forbindelse med underholdningen valgt å kjøre en annen profil enn mange andre arrangører. Bort med alkoholen og inn med barnefamiliene.

- Dette blir et alkoholfritt arrangement, men da favner vi også flere. Vi vet at både små og store har sansen for DDE, og det var ikke noe vanskelig valg når vi bestemte oss for å droppe servering av øl og vin. Nå blir dette et topp familiearrangement, lover Aas.

Når et band skal spille er det ikke uvanlig med «riders», krav om servering før og etter man går på scenen.

- Også her er det gjort avtale med bandet. Det blir ingen servering av alkohol. Vi setter frem litt brus og eplemost, eller annet alkoholfritt, sier Skeibrok.

Stor innsats

For å få til et slikt arrangement er arrangøren avhengig av hjelp. Dugnad er stikkordet og det er svært mange som bidrar. Nærmere 500 personer er med i en eller annen form. Det hadde ikke vært mulig uten, men det gir også gode og viktige inntekter til dem som er med.

DYR: Når det arrangeres dyrskue i Lyngdaler selvsagt dyrene sentrale. Foto: Lars Rekaa

- For oss er dette en veldig bra sak å være med på. Vi bidrar med mye folk gjennom helgen, står for blant annet salg av grillmat og annet snadder, sier leder av håndballgruppa i Lyngdal IL, Jon Andreas Vinsrygg.

Flere høydepunkter

Utstillerne som er med er ikke ulike dem i fjor. Det blir rikelig tid og anledning til å få med seg lokale firmaer som viser hva de har; spekepølser, mat, verktøy, biler, velvære, alarmanlegg, støvsugere, traktorer, tilhengere og mye, mye mer. Men også andre tilbud enn salg, selvsagt:

  • Lunds Tivoli
  • Traktorkurs for barn
  • Konsert med Frelsesarmeen
  • Countrybandet Friends
  • Dyrskuegudstjeneste
  • Byremo Gospelkor
  • Maling av korn
  • Helikopterflyging

PUBLIKUM: Arrangøren håper og tror på godt vær. Så godt at det settes ny publikumsrekord. Foto: Lars Rekaa

- Plakaten er både tettskrevet og lang, men vi mener vi har truffet bra på det vi skal ha med oss i løpet av helgen. Vi finner ikke på så mye nytt, for dette er så godt innarbeidet allerede. Vi gleder oss, og håper på mye folk fra hele distriktet, sier Thor Ove Aas.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...