Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Lite motstand mot navneforslag i Audnedal

MÅ BYTTE: Stadionveien på Helle i Audnedal er en av veiene som må døpes om. Foto: Lars Rekaa

Det har ikke kommet voldsomme reaksjoner mot forslagene til veinavnendringer i Audnedal.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

KOMMUNESAMMENSLÅING: Årsaken til at Audnedal må bytte veinavn, er kommunesammenslåingen med Lyngdal. En kommune kan ikke ha flere veier eller gater med samme navn.

Regelen skyldes blant annet et ønske om å sikre at nødetatene ikke kjøerer feil i tilfelle utrykning.

Felles navnekomité

Lyngdal og Audnedal har hatt en felles komité for å se på hvilke veinavn som må endres. Komiteen kom fram til enighet om å bytte veinavn kommunene imellom, slik at både Audnedal og Lyngdal får beholde noen navn.

Som et resultat av dette forslaget, skal sju veier i Audnedal bytte navn.

Den lokale veinavnkomiteen i kommunen har foreslått følgende:

  • Moneveien bytter navn til Monebakken.
  • Lølandsveien bytter navn til Lølandslonveien.
  • Neseveien bytter navn til Neset.
  • Stadionveien bytter navn til Risbekkveien.
  • Lunden bytter navn til Lunden Sveindal.
  • Kjørkeveien bytter navn til Kjørkegardsveien.

Det siste navnet var det strengt tatt ikke nødvendig å bytte, siden den tilsvarende veien i Lyngdal heter Kirkeveien. Komiteen har likevel forslått et bytte for sikkerhets skyld.

Alternativer

Audnedal har nå avsluttet en høring om saken. Det har kommet fram en del alternative forslag, men reaksjonene har ikke vært voldsomme.

For eksempel var det en forslagsstiller som foreslo Hårtveitsneset i stedet for Neset. Men vedkommende kunne godt akseptere Neset. Det er det også andre som har gitt uttrykk for.

En audnedøl har levert tre alternativer for Stadionveien. Vedkommende foreslår Gamleveien, Idrettsveien eller Stadion gate. En annen foreslår Helleveien eller Sportssletta. Men bare en av dem argumenterer mot komiteens forslag om å gi veien navnet Risbekkveien. Vedkommende mener navnet er for likt Risbekkmoen, en annen vei i området.

Fra Sveindal har dessuten en beboer skrevet til kommunen for å fortelle at han synes forlaget om Lunden Sveindal rett og slett er glimrende!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...