Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Lister tingrett: Må svare for overgrep

AKTOR: Hellek Rue er er aktor i saken mot 70-åringen. Foto: Per Thime

I dag starter rettsaken mot en mann i 70-årene i Lister tingrett.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 23.05.2018 kl 11:42

FARSUND: Aktor i saken er politiadvokat Hellek Rue. Mannen i 70-årene er tiltalt for en rekke seksuelle overgrep mot mindreårige jenter.

Det er satt av åtte dager i retten til saken.

Mannen må blant annet svare for dette:

  • Ett av barna som ble utsatt for overgrep, opplevde å bli tatt med på mannens kontor, der han ifølge tiltalen smurte inn kroppen hennes med krem, etter at han først tok av henne bukse og truse.

Andre punkter

I tiltalen er det åtte jenter som er omtalt. Flere av handlingene som er omtalt fra statsadokaten er beføling på lår, baken og/eller andre steder på kroppen.

Ved en anledning skal 75-åringen ha holdt en jente fast inntil seg, befølte hennes bryster og mage utenpå klærne, samtidig som han forsøkte å kysse henne. Dette skal ha skjedd på jentas bopel.

Dagen i dag

Da rettsaken startet i morges var det noen tilhørere til stede. Advokat Knut Henning Larsen er forsvarer for mannen.

ADVOKAT: Knut Henning Larsen er forsvarer for den overgrepssiktede mannen. Foto: Per Thime

I dag er det en del dommeravhør retten skal gjennomgå, men også tiltalte skal forklare seg. Det er Hilde Sakariassen som er dommer i saken.

DOMMER: Hilde Sakariassen er dommer i saken mot mannen fra distriktet. Foto: Per Thime

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...