Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Lister Sparebank åpner til nyttår

HOVEDKVARTER: Lister Sparebank skal ha hovedkvarter i Flekkefjord. Foto: Trine Fladstad, Avisen Agder, arkivfoto

Flørtingen mellom styrene i Flekkefjord og Kvinesdal Sparebank har foregått i tre måneder. Nå har bankene forlovet seg.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

BANKFUSJONEN: Tirsdag morgen ble det klart at styrene i Flekkefjord Sparebank og Kvinesdal Sparebank har bestemt seg for å starte fusjonssamtaler. Målet er å slå sammen de to lokale og tradisjonsrike sparebankene til en fra nyttår, under navnet Lister Sparebank.

– Vi er tidlig i prosessen, men det er en vilje blant begge bankenes styrer. Vi har gjennom de seneste årene hatt enkelte kontaktpunkter, men det var først på nyåret at vi startet seriøse drøftelser, sier styreleder Arne Gravdal i Kvinesdal Sparebank til avisen Agder.

Han bedyrer at han er sterk tilhenger av sterke lokale sparebanker som er som institusjoner å regne i lokalmarkedet.

– Men en fusjon vil vekke følelser hos folk og må håndteres med varsomhet, understreker Gravdal.

Etablert 1837

Flekkefjord Sparebank som ble etablert i 1837 er en av landets eldste sparebanker. Banken har hovedkontoret i Flekkefjord og avdelinger på Moi i Lund kommune, Kvinesdal, Farsund og Lyngdal. Det er forøvrig den eldste banken i Norge som har beholdt navnet. Men det varer ikke lenger enn til 1. januar, dersom forstanderskapene i de to bankene går for ekteskap.

Kvinesdal Sparebank ble etablert i 1870, og har foruten hovedkontoret i Kvinesdal salgskontorer i Kristiansand, Lyngdal og Sirdal.

Eie blir toppsjef

– Akkurat navnet er kanskje det tyngste for oss å miste, vi som har vært stolte av å jobbe i Flekkefjord Sparebank, sier administrerende banksjef Jan Kåre Eie som fortsetter som toppsjef i en eventuelt sammenslått Lister Sparebank. For Flekkefjord kommer fremdeles til å være hovedsete for det fusjonerte bankselskapet.

Styreleder Arne Ingebrethsen i Flekkefjord Sparebank er glad for å kunne meddele at styrene i de to bankene står enstemmig bak ønsket om å fusjonere.

– Jeg vil gi honnør for den positiviteten som er vist i de innledende samtalene.

Avtroppende banksjef Vidar Torsøe i Kvinesdal Sparebank er opptatt av at den nye Lister Sparebank skal ta den regionale posisjonen og være en finansinstitusjon som er ikke er spesielt opptatt av kommunale grenser.

– Bankene har unike fotavtrykk i våre nærområder. Bankene er viktige kompetansearbeidsplasser - og sammen skal de to bankene bli den selvfølgelige lokalbanken for hele Lister, sier Torsøe som nok må innrømme at hans oppsigelse som banksjef i Kvinesdal, har vært med på å utlede fusjonsforhandlingene.

Milliardfondet

Det såkalte sparebankfondet som i realiteten er bygget opp gjennom mange år – og som tilhører lokalsamfunnet, blir felles for de to bankene, men med påskrifter om at pengene som står på fondene tilhører henholdsvis Flekkefjord og Kvinesdal. Flekkefjord Sparebanks fond er på omkring 800 millioner kroner, mens Kvinesdal Sparebanks fond er på 300 millioner kroner.

Basert på bankenes regnskapstall for 2018 vil en sammenslått lokalbank ha en forvaltningskapital -–eller forretningskapital som det nå heter – på 11,5 milliarder kroner og ha 56 ansatte.

Ingen vil miste arbeidet som følge av fusjonen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...