Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Lindland ble ProAm-Champion

VANT: Roar Lindland vant sin klasse sammenlagt etter helgens to runder på Autodromo Hermanos Rodriguez i Mexico City. Foto: Privat

Roar Lindland er best i sin klasse, for i helgen ble han sammenlagtvinner av ProAm-klassen i

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 29.10.2018 kl 11:38

VINNER: Løpene ble kjørt i på Autodromo Hermanos Rodriguez i Mexico City denne helgen, og var også den aller siste helgen med løp denne sesongen.

Det ble kjørt to løp, nemlig den 9. og 10. runden av årets mesterskap.

For Lindland gikk det utmerket, for etter søndagens siste løp steg han helt til topps på seierspallen. Da hadde lyngdølen nemlig gått helt til topps på sammenlagtlisten.

– Dette er så utrolig deilig, og jeg er veldig, veldig fornøyd. Jeg har lagt et enormt press på meg selv om å vinne ProAm-mesterskapet i år, og nå har jeg klart det. Det er helt ubeskrivelig, sier Roar Lindland.

Vant med fire poeng

Årets sammenlagttittel er høydepunktet i en lang karriere for 41-åringen fra Lyngdal. Fra tidligere har han vunnet Porsche GT Cup i Skandinavia, og også gjort stor suksess i fransk Porsche Cup. I år ble han nummer tre sammenlagt i Porsche Carrera Cup Scandinavia, men det har vært verdensserien Porsche Supercup som har vært årets store mål. Etter 10 løp på baner over hele Europa, inkludert finaleløpene i Mexico, kunne Lindland bestige det øverste trinnet på pallen. Han vant til slutt ProAm-mesterskapet fire poeng foran franske Nicolas Misslin, etter sju seirer, en andreplass og tre tredjeplasser.

– Alt har klaffet i helgen. Jeg reiste tidlig hit til Mexico for å være så godt forberedt som mulig, og venne meg til høyde på 2250 meter over havet. Jeg har trent godt fysisk og mentalt, og på banen gikk det meste på skinner.

Lindland startet med å ta pole position i ProAm-klassen i begge løpene. I det første løpet lørdag kjørte han inn til seier i klassen, og da hadde han muligheten til å sikre seieren søndag. Derfor tok han ingen sjanser, og kjørte over mål som nummer tre – og det holdt til sammenlagttittel.

Takker

ProAm-klassen i Porsche Supercup er for semiprofesjonelle førere over 26 år, uten de samme forutsetningene som de helprofesjonelle førerne. Blant disse var det Michael Ammermüller som vant sammenlagt for andre år på rad. Både Ammermüller og Lindland kjører for teamet til Walter Lechner.

– Jeg må takke Walter for tillitten og en fantastisk sesong i år. Bilen har vært perfekt. I tillegg må jeg takke alle samarbeidspartnerne mine. Uten dem hadde ikke dette gått, og noen var også med hit til Mexico. Sist, men ikke minst må jeg takke familien som har støttet meg gjennom så mange år. Jeg må innrømme tårene rant inne i hjelmen da jeg krysset mållinja i dag. Dette er stort!

Hva Roar Lindland skal gjøre neste sesong er det for tidlig å si noe om nå.

– Først må jeg la denne sammenlagtseieren synke inn, så får vi se. Jeg håper å ha noe klart før jul, avslutter Roar Lindland, som er den første nordmannen som vinner dette mesterskapet.

Lindland kjørte best i sin klasse under kvalifiseringen, men var også beste ProAm-fører under lørdagens løp. Lechner Racing Middle East-føreren Lindland vant lørdagens løp foran Nicolas Misslin.

Søndag kom han seg opp på pallen i løpet med 3. plass, og det var nok til å ta tittelen sammenlagt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...