Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Lila fikk 100 000 kroner i stipend

VINNER: Lila Abrahamsen er midten omgitt av Banksjef Thorbjørn Thorkildsen i Kristiansand og juryemedlem i G9alt Agnethe Brown Erland. Foto: Sparebank 1 SR-Bank

Lila Abrahamsen fra Lyngdal ble i dag tildelt 100 000 kroner fra talentfondet G9alt.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

STIPENDVINNER: – Talentene som mottar stipend representerer et bredt utvalg av områder som idrett, kultur, akademia, forskning, håndtverksfag og næringsliv. De har med andre ord gjort sitt til at landsdelen har blitt mer robust enn vi hadde vært uten deres talenter.

Det forteller Thor Christian Haugland, konserndirektør i Sparebank 1 SR-Bank til Lyngdals Avis. Stipendet til den unge sangeren er SpareBank 1 SR-Banks største talentstipend for Sørlandet.

Mye spilt

Lila fra Lyngdal er ikke en ukjent artist. Og fondet ser altså hennes videre potensiale. Allerede som 13-åring skrev hun platekontrakt med Universal Music.

Senere ble det avtale med Drabant Music. Hennes første singel med selskapet nærmer seg åtte millioner streams på nett.

STIPENDVINNER: Lila Abrahamsen fra Lyngdal mottok mye penger.

– Mitt langsiktige mål er å kunne leve som artist og låtskriver på heltid. Reise på turne og nå så langt ut som mulig med musikken sin, uten å holde seg for opptatt til å ta vare på de som betyr mest for meg i livet, het det fra Lila.

fakta om g9alt

Talentfondet G9alt ble etablert i 2000. Årets tildeling er den 19 i rekken. Fondet har som formål å støtte unge talenter mellom 16 og 25 år i deres streben og sterke ønske om å dyrke fram, samt å ivareta den enkeltes helt spesielle talent.

Det er i seg selv en viktig og krevende oppgave. Talentutvikling er viktig for å sikre et bærekraftig samfunn.

Nærmer 20 millioner kroner er gitt ut i form av stipender i løpet av disse årene.

Flere av disse talentfulle ungdommene har allerede bidratt til store samfunnsmessige bidrag, både nasjonalt og internasjonalt.

Flere vinnere

Det var også andre fra Sørlandet som ble tildelt stipend.

Nora Strømme – Koloratursopran
Stipend; kr 25.000
Fra Søgne, født i 2002
Elev ved UIA, Talentutviklingsprogrammet

Tuva Svendsen – Kunst/dans
Stipend, kr 50.000,-
Fra Søgne, født i 1998
Studerer klassisk ballett ved London Studio Centre

Simen Spieler Nilsen - Skøyteløper
Stipend; kr 50.000,-
Fra Arendal, født i 1993

G9alt

Talentfondet G9alt ble etablert av Aparebank 1 SR-bank i 2000. Årets tildeling er den 19. i rekken. Så langt har fondet delt ut mer enn 20 millioner kroner i stipendier til mottakere innen kultur, akademia, forskning, håndverksfag, næringsliv og idrett.

Fondet har som formål å støtte unge talenter mellom 16 og 25 år. Banken legger vekt på at talentutvikling er viktig for å sikre et bærekraftig samfunn.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...