Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Leserinnlegg fra Tove Leksbø: – Er vi så naive at vi tror folk handler mer fordi vi åpner søndagene også?

DRIVER BLOMSTERBUTIKK: Tove E. Leksbø er daglig leder på Seland Blomster i Alleen. Foto: Erlend Haddeland

Temaet gjør meg også ganske hot - og ikke på den positive måten, skriver Tove E. Leksbø.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 15.08.2017 kl 11:03

Jeg driver Selands Blomster AS, som ble etablert av Marie Seland i 1947. Denne velkjente og innarbeidede blomsterbutikken har vært mitt andre hjem i 17 år.

Mye har forandret seg de siste 10 årene, og jeg reflekterer over handlemønsteret. Da vi hadde åpningstid fra 09.00 til 16.00, var torsdagene gode dager. Lørdagene fra 10.00 til 14.00 var hektiske og gøyale. Med masse folk i gatene. Men forandringen skjedde kort tid etter åpningstiden ble utvidet. Torsdagene ble stille, og lørdagene ble mer som en vanlig ukedag, med noen unntak innimellom.

Ringvirkning, eller bare tilfeldighet? Er vi så naive at vi tror folk handler mer fordi vi åpner søndagene også?

Bakgrunn: Senterleder mener «tiden er overmoden for søndagsåpent i Lyngdal»

Mulig dette øker omsetningen med en liten prosent, men med alle utgiftene dette medfører, skal det et under til å få søndagen i pluss for oss næringsdrivende. Hvor mange av våre ferierende kunder har et sterkt behov for å shoppe på søndagene også?

Patrioten i meg brenner også for at vi ikke stjeler handel fra spisestedene og Kiwi denne dagen. La de få lov å bevare det de allerede har. Argumentet om at turistene må ha et tilbud om dette, synes jeg er meget latterlig, og lite gjennomtenkt. Men vil tro at det kommer fra mennesker som ikke driver butikker selv.

For meg kommer kunden i første rekke, uansett hvor de kommer fra. Men skal jeg måtte jobbe syv dager i uka, blir det en rimelig sliten blomsterdekoratør de møter. For ikke å snakke om den dårlige samvittigheten jeg får ovenfor min familie og barn for ikke å klare å strekke ordentlig til hjemme.

Nei, la oss være smarte og omtenksomme her i Lyngdal by. La oss tenke med hjertet, og ikke la frykten for å gå glipp av et lite søndagssalg, få oss til å miste hodet. La oss stikke oss ut og gå litt mot strømmen!

Jeg oppfordrer alle som driver disse flotte butikkene vi har i Lyngdal til å henge opp en plakat i vinduet der det står følgende: «Vi beklager at vi ikke gir deg shoppingmulighet på en helligdag, men vi ønsker heller at du bruker denne dagen på noe som har mye større verdi: Besøk venner og familie. Lek med barna. Ta en tur i den flotte naturen, be naboen på middag, skap noen fine minner».

Gjerne gi kundene tips om flotte turer, fine spisesteder, Kvåsfossen, Sørlandsbadet osv...

Leserinnlegg fra Kenneth Mørk: – Tiden er overmoden for å skrinlegge søndagsåpent

Dette er verdier som jeg ønsker at byen jeg er så glad i, bygger videre på! Og jeg håper på det sterkeste at det finnes mange som tenker det samme. La oss holde kviledagen hellig, og heller jobbe bra midt i uka!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...