Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Ledigheten øker i Lyngdal – uendret i Audnedal

ARBEIDSMARKEDET: Det har bare vært små endringer i arbeidsløsheten i Lyngdal og Audnedal siden åprsskiftet. Foto: Arkivfoto

Mens det var 45 arbeidsledige lyngdøler i desember, er tallet nå 86. I Audnedal er det uendret – 13 audnedøler uten jobb.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

STATISTIKK: Navs arbeidsmarkedsstatistikk viser at sysselsettingen i Audnedal er på topp på Sørlandet.

Bare 1,4 prosent av audnedølene er uten arbeid. Det er likt med Hægebostad, og arbeidsløsheten er bare noe høyere enn Åseral (1,0 prosent) og Sirdal (1,2 prosent).

Les også: Uendret ledighet i Audnedal – svak stigning i Lyngdal

Både Audnedal og Lyngdal ligger betydelig bedre an enn gjennomsnittet i Vest-Agder, som ligger på 2,7 prosent. I Vest-Agder er 2481 personer helt uten arbeid i januar 2019. En måned tidligere var 3431 vestegder uten jobb.

86 uten arbeid

I Lyngdal steg arbeidsløsheten fra 69 personer uten jobb i desember til 86 personer uten jobb i januar.

I Farsund var det 100 personer uten jobb, og i Kvinesdal 66. I flekkefjord vardet 123 helt ledige i januar, og i Hægebostad 13.

I Lyngdal og Audnedal har antall arbeidsløse steget svakt i løpet av det siste året, ellers har det vært en klar nedgang i Vest-Agder som helhet.

Mange ledige stillinger

På nettstedet nav.no var det i januar registrert 1607 ledige stillinger i Vest-Agder. Det er en økning på 304 ledige stillinger i løpet av det siste året.

På Sørlandet er det størst tilgang på ledige stillinger innenfor helse, pleie og omsorg (655 stillinger), ingeniør- og IKT-fag (199 stillinger) og undervisning (177 stillinger).

Ledigheten er lavest innen akademiske yrker, jordbruk, skogbruk og fiske og ledere. Næringene med flest ledige er butikk- og salgsarbeid, bygg og anlegg og industriarbeid.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...