Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

LEDER: Anne-Cath.-museet

Foto: Filmweb

UKENS leder fra redaktør Lars Rekaa.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Så har også kommunestyret i Audnedal bevilget penger til bygging av Anne-Cath Vestly-museet i Lyngdal. Det enstemmige vedtaket går ut på at Audnedal deltar med 2,5 millioner kroner. Alt i alt har prosjektet nå blitt lovt store beløp fra staten, Vest-Agder fylkeskommune, Kvinesdal kommune og Farsund kommune har alle bidratt til et museum som skal bygges i Lyngdal. Lyngdal kommune, også, naturligvis. Vi tror vedtaket er fornuftig. Men det skal likevel ikke stikkes under en stol at offentlige bidrag til prosjekter kan være problematiske. Ofte er det slik at om et privat forretningsmessig prosjekt ikke kan gjennomføres uten store offentlige bidrag, har det rett og slett ikke livets rett.

I dette tilfellet er det etter alt å dømme ikke slik. Det offentlige skal bidra til å bygge et museum, ikke en lekepark. Anne-Cath. Vestly er faktisk en del av vår felles kulturarv – det er på høy tid at det bygges et museum over hennes univers. Og det er det offentliges ansvar å bygge og drive et museum. Når det først skal anlegges en privatfinansiert park med en av hennes aller mest kjente figurer som tema, må det være lov å si at det både er naturlig og fornuftig med en samlokalisering. Derfor er det all grunn til å ønske Ubostad-brødrene og deres samarbeidspartnere – samarbeidspartnerne omfatter blant andre Vestly-familien – lykke til med arbeidet med å realisere park-delen av planen. De har selv tro på mulighetene – vi håper de har rett. Blir Knertenland og museet en realitet, vil det trekke enda mer mennesker til Lyngdal. Og det vil hele regionen, Audnedal inkludert, nyte godt av.

Så kan man selvsagt spørre om hvorfor Ann-Cath. Vestlys univers – som for en stor del hører til i sentrale østlandsstrøk, for ikke å si drabantbymiljøet i hovedstaden – nå skal plasseres i Lyngdal. Svaret gir seg selv: Det var her noen hadde idérikdom nok til å komme på det, og det var her noen hadde gjennomføringskraft nok til å gi seg i kast med å realisere prosjektet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...