Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Landets minste postran

KNUST: Tyvene har knust ei rute på baksiden av Vegge postkontor. Foto: Lars Rekaa

Riktignok dreier det seg ikke om et ran, men et innbruddstyveri. Men landets minste postkontor har hatt besøk av tyver.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

KLOKKERGÅRDEN: På Klokkergården bygdetun i Lyngdal står Vegge postkontor. Det er landets aller minste, på bare noen få kvadratmeter.

LANDETS MINSTE: Vegge postkontor står på Klokkergården i Lyngdal i dag. Foto: Lars Rekaa

En dag – eller kveld – midt i april ble det stjålet en gammel frankeringsmaskin fra museumsbygget.

Gjennom vinduet

Tyven eller tyvene hadde knust en rute, og etter alt å dømme stukket hånda inn og rasket med seg maskinen, som sto på skranken inne i det historiske postkontoret.

– Vi snakker ikke om så store verdier, men det er selvsagt svært ergerlig, sier Jan Seland. I egenskap av kulturhussjef i Lyngdal, har han også ansvar for Klokkergården.

21. februar i år var det også en brannstiftelse ved bygdetunet.

Les også: Tente bål i museumskjelleren

Vurderer tiltak

– Det er en tankevekker. Vi har fokus på at Klokkergården kan være oppholdssted for folk som egentlig ikke har noe der å gjøre, sier Seland.

– Vi vurderer flere tiltak. I første omgang håper vi på å installere mer lys i området. Det tror vi kan ha effekt, sier han til Lyngdals Avis.

I et brev til Lyngdal kommune datert 24. april melder for øvrig politiet at brannstiftersaken er henlagt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...