«Landets dårligste plattform»

SMULDRER OPP: Perrongen på Audnedal stasjon er i ferd med å smuldre op. Den er dessuten for kort for togene på Sørlandsbanen og en halv meter for lav for rullestolbrukere. Foto: Lars Rekaa

Terje Høyland er med når Audnedal mandag morgen sender en delegasjon til Stortinget for å få hjelp til å oppgradere perrongen på Audnedal stasjon

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

NEDSLITT: Perrongene på Audnedal stasjon er både for korte, for lave for rullestolbrukere og etter hvert i svært dårlig forfatning.

– Etter min oppfatning er plattformen på Audnedal stasjon landets dårligste, sier Høyland til Lyngdals Avis.

Toger hver dag

Den tidligere, mangeårige lederen for Vest-Agder pendlerforening bør ha greie på det han snakker om. Siden årtusenskiftet har han vært togpendler. Han reiser hver dag med tog til arbeidsstedet i Kristiansand.

– Tilbudet har stadig blitt bedre, og stadig flere pendler fra Audnedal stasjon, sier han.

Problemet på stasjonen er plattformen – eller perrongen. Rullestolbrukere kan ikke bruke den, den er for kort for togene og den er i ferd med å smuldre opp.

Kommunen og fylket

Audnedal kommune har lenge jobbet for å få gjort noe med problemet.

Kommune har lovet å bidra med penger til utvidelsen av perrongen. Arbeidene er kostnadsberegnet til 13,5 millioner. Også Vest-Agder fylkeskommune har lovet å bidra med penger.

– Selv om Audnedal kommune har stram økonomi, er stasjonen så viktig for bosetting og pendling at kommunestyret har gitt signaler om at de er villig til å bidra økonomisk dersom stasjonen nå kan få en utbedring slik at alle har mulighet for å komme inn på toget, heter det i et følgeskriv audnedølene har med seg til Stortinget..

Likevel må store deler av kostnaden bæres av staten. Nylig la Jernbanedirektoratet fram en handlingsplan – der var ikke Audnedal stasjon med.

Sammen med ordfører Reidun Bakken (KrF) og varaordfører Unni Nilsen Husøy (Frp) reiser derfor Høyland til Oslo tidlig mandag morgen.

På Stortinget skal utsendingene fra Audnedal møte regjeringspartienes representanter i transportkomiteen. De skal også møte Hans Fredrik Grøvan fra Lyngdal. KrFs parlamentariske nestleder sitter også i transportkomiteen.

Realistisk optmist

Han ser med realisme på mulighetene for å nå fram denne gang.

– Vi kan neppe håpe på et under. På den annen side skal vi møte politikere med stor påvirkningskraft i samferdselssaker. Jeg kaller meg optimist, men samtidig realist, sier Terje Høyland.

Audnedal stasjon har to perronger, en sideplattform og en midtplattform. Sideplattformen er 73 meter land, midtplattformen er 162 meter lang. Togene på Sørlandsbanen er rundt 200 meter lange. Plattformene er bare 25 centimeter høye.

Målet er å bygge en 220 meter lang ny midtplattform. Den skal være 76 centimeter høy, og 3,5 meter bred. Stasjonen trenger dessuten bedre lys.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...