Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Vietnam-helikopter ga forsmak på motorfestival

12. og 13. august er det Lista motorfestival på flyplassen. Før den tid skal forventningene bygges opp. Det var noe av grunnen til at et helt spesielt fly landet i Lyngdal i helgen.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 25.07.2017 kl 08:39

– Ja, du hører jo lyden.

Kaptein Stig Bakke har nettopp svart på spørsmålet om det vekker oppsikt når han er rundt med flyet.

På det som man i Lyngdal bare kaller «Jans jorde», like ved lensmennskontoret i Alleen, har et Bell UH1-E Huey gått inn for landing under Sommerdansen på lørdag.

Det er ikke et hvilket som helst helikopeter, men et kamphelikopter som var i bruk i Vietnam-krigen i 1967.

Helikopter-tur

Oljemillionær Stig Bakke fra Ålgård eier doningen. I fjor deltok han med Vietnam-helikopteret på Lista motorfestival.

På lørdag var han i Lyngdal under Sommerdansen og tok med seg folk som var interesserte i å sitte på i et litt annerledes helikopter.

Det blir også å se igjen når motorfestivalen går av stabelen 12. og 13. august på Lista flyplass.

FAR OG SØNN: Etter mange år i Nordsjøen hadde Arvid Reppen fått sin dose helikopter-turer, men sønnen Ole Martin Reppen (10) var klar for et luftig svev. Foto: Erlend Haddeland

Dragracing

I år som i fjor blir det også dragracing på Lista motorfestival, men det blir enda heftigere i år, lover arrangørene. For i år er det tillatt å kjøre de 201 meterne på kun fem sekunder, altså 2,7 sekunder raskere enn den raskeste klassen i fjor.

– I fjor var det kun gateregistrerte biler som fikk lov å kjøre dragracing. I år får vi enda heftigere dragracebiler, sier Tage Thorkildsen, én av arrangørene.

ARRANGØRENE: Tage Thorkildsen er en av arrangørene til Lista motorfestival. Han var en av dem som dro i trådene for flere helikopterlandinger i Lyngdal i helgen. Foto: Erlend Haddeland

Roar Lindland, som viste frem bilen sin på spetakulært vis under Sommerdansen, tar også med seg bilen sin til motorfestivalen. Det ligger an til å bli en fartsfylt helg.

BLIR VÆRENDE I DISTRIKTET: Bilen til Roar Lindland blir også å se på Lista motorfestival. Her etter landingen på lørdag. Foto: Erlend Haddeland

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...