Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Finale i Helseglede

Se Renate knuse sitt eget mål

Hun har spist slik hun har fått beskjed om og svettet seg gjennom fire ukentlige treningsøkter i tolv uker. Personlig trener Malene Foss har vært beinhard – både når det kommer til trening og kosthold. Har det vært nok til at Renate når målet sitt?

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 13.01.2015 kl 15:46

Tobarnsmor Renate Toften Sævik har bevist at et ambisiøst mål er innen rekkevidde – bare man vil det nok.

Hun har spist slik hun har fått beskjed om og svettet seg gjennom fire ukentlige treningsøkter i tolv uker.

Personlig trener Malene Foss har vært beinhard – både med trening og kosthold. Dét har gitt resultater for Renate.

Mer utadvent

Renate startet Helseglede-prosjektet med et ønske om å føle seg vel i egen kropp. Da hun gikk på vekta tolv uker senere var hun et eneste stort smil.

– Forskjellen på den jeg er i dag kontra tolv uker siden er at jeg har mer overskudd og energi. Jeg føler jeg har blitt mer utadvent og har bedre selvtillit. Jevnt over føler jeg meg mye bedre – på alle slags måter, sier 26-åringen.

Resultatet

Helseglede handlet verken om å telle kalorier eller sette trening foran alt annet. Reglene var enkle. To treninger i uka med personlig trener og kostveileder Malene Foss, og to treninger på egenhånd – i tolv uker.

I tillegg skulle hun etter beste evne følge kostholdsplanen hun hadde blitt enig med Malene om. Da hun startet veide hun 65,3 kilo og hadde et mål rundt midjen på 81 cm. Ved prosjektslutt veide hun 58,6 kilo og hadde et midjemål på 72,5 cm.

– Det er en ganske deilig følelse å kaste det gamle tøyet for at det har blitt for stort, sier hun.

Dessuten har fettprosenten gått betraktelig ned og muskelmassen opp. Renate gikk ned 6,7 kilo i løpet av prosjektet, noe som var 1,4 kilo mer enn målsettingen på 60 kilo.

– Dette har gått over all forventning. Dette viser at målrettet arbeid over tid gir resultater, sier Malene Foss.

Alle kan

Konseptet med Helseglede-prosjektet var å vise at hvem som helst kan sette et mål og nå det, hvis man bare vil det nok. For Renates del var målet å føle seg vel i egen kropp. Hun hadde ingen ekstreme livsstilsproblemer da hun ble med i prosjektet.

Hun var som mange andre damer på sin egen alder: Skulle ønske at hun trente litt mer og hadde et litt mer bevisst forhold til kosthold. Gjennom Helseglede-prosjektet har hun vært med på mange varierte treningsøkter, noe som tydelig har inspirert henne.

Etter at prosjektet ble avsluttet, har Renate fortsatt å trene, både sammen med andre og på egenhånd.

Vært til inspirasjon

Renates tolv uker lange reise har også vært til inspirasjon for mange. Flere ganger når hun for eksempel er ute og handler, får hun kommentarer fra folk som har fulgt web-TV-serien.

– Noen har fortalt meg at de har begynt å trene etter å ha sett Helseglede, sier Renate, som også har møtt utfordringer ved å vise treningsprosjektet sitt offentlig.

– Jeg har nesten ikke turt å kjøpe noe usunt på butikken i frykt for å bli uglesett, ler hun.

Tobarnsmor har tid

At hun er mor til Julian (2 år) og Jonas (5 måneder) har ikke stoppet henne.

– Det å få tid til å trene kan av og til være en utfordring, men det har gått veldig greit. Eldstemann går i barnehage, og familien har vært veldig behjelpelig med å sitte barnevakt for han minste. Hvis jeg trener på kveldstid, passer ofte ektemannen min, Daniel, på Julian (2 år).

Tidsklemma kan som oftest løses, mener Renate.

– De fleste får tid til å trene hvis de ønsker det.

Siste episode av Helseglede sendes klokken 18.00 torsdag.

Se alle de andre episodene av Helseglede her

Episode 1

Episode 2

Episode 3

Episode 4

Episode 5

Siste nytt i Helseglede Vis flere

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...