Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

KVS Lyngdal bidrar godt over snittet!

UNDERSØKELSE: KVS Lyngdal kommer godt ut av undersøkelsen.

KVS Lyngdal bidrar godt over landsgjennomsnittet til å få elever til å bestå og fullføre videregående skole.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 12.12.2018 kl 11:34

UNDERSØKELSE: Hovedfunn i undersøkelsen er at det er tydelige forskjeller mellom skoler i deres bidrag til å løfte elever faglig (karakterpoeng), å elever til å fullføre og bestå (årsbestått) og holde på elevene slik at de ikke slutter (deltakelse).

Forskjellene er særlig store i skolenes bidrag til å få elevene til å bestå. Omtrent 1 av 3 skoler har bidrag som er forskjellig fra landsgjennomsnittet Fylkene bidrar forskjellig på de ulike resultatmålene. Et fylke som bidrar mye på en indikator kan ha lavt bidrag på de andre. Det er større forskjeller mellom fylkene i årsbestått enn på de andre indikatorene. Det er større forskjeller mellom fylkene på yrkesfag enn på studieforberedende.

Under snittet

Videregående skoler i Vest-Agder bidrar under landssnittet til elevenes gjennomføring

Det er store forskjeller mellom de videregående skolene i Vest-Agder på hvor mye de bidrar til å få elevene til å fullføre og bestå, viser ny statistikk fra Utdanningsdirektoratet.

- Sammenlignet med resten av landet skiller Vest-Agder seg ut ved at det færre elever som fullfører og består, enn man kan forvente ut fra elevenes bakgrunn. Her har Vest-Agder en jobb å gjøre. Alle elever skal ha like gode muligheter, uansett hvor de bor i landet, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

De nye indikatorene fra Utdanningsdirektoratet viser hvor mye den enkelte videregående skole bidrar til å løfte elevenes karakterer, få elevene til å bestå og sørge for at de ikke slutter underveis.

Utdanningsdirektoratet har sett på resultatene på landets videregående skoler, og beregnet hvordan disse er hvis man tar hensyn til at skolene har elever med ulik bakgrunn og sammensetning. Det er beregnet et landsgjennomsnitt, og skolene er målt mot dette for å se om bidraget til elevenes læring er mer, mindre eller på nivå med landsgjennomsnittet.

Tre ulike indikatorer viser ulike sider av skolenes bidrag:

1. Karakterpoeng - løfte elever faglig

2. Årsbestått - få elever til å fullføre og bestå

3. Deltakelse - holde på elevene slik at de ikke slutter

- Tallene viser at det har mye å si hvilken skole eleven går på. Noen skoler bidrar mer enn andre til å løfte elevene faglig og hjelpe elevene å fullføre og bestå, og gir dermed elevene et bedre grunnlag for videre studier og jobb. Jeg forventer at skolene bruker undersøkelsen til å lære av hverandre, og tar tak i egne utfordringer, sier Sanner.

Store forskjeller mellom skoler

Det er på indikatoren som måler hvordan skolene bidrar til å få elevene til å fullføre og bestå at vi ser de største forskjellene mellom fylkene. Innen studieforberedende utdanningsprogrammer er andelen som fullfører og består et skoleår 1,2 prosentpoeng lavere for elevene i Vest-Agder enn for elever med tilsvarende forutsetninger på landsbasis. På yrkesfaglige studieprogrammer ligger Vest-Agder 2,1 prosentpoeng under landsgjennomsnittet.

KVS Lyngdal og Flekkefjord over snittet

På studieforberedende program bidrar Tangen videregående skole under landsgjennomsnittet til at elever fullfører og består, mens Kvs-Lyngdal og Flekkefjord videregående skole bidrar over snittet.

På yrkesfaglige studieprogrammer skiller Søgne og Tangen seg ut ved at de bidrar godt under landsgjennomsnittet til at elever fullfører og består, mens Byremo og Flekkefjord ligger godt over snittet.

Verdiene som er markert med en stjerne er signifikant forskjellig fra 0 (landsgjennomsnittet) med et 95 prosent konfidensintervall. De øvrige verdiene er ikke statistisk signifikant forskjellig fra landsgjennomsnittet Foto: Udir.no

De private skolene er ikke regnet med i fylkesgjennomsnittet, men alle enkeltskoler er med i oversikten.

På indikatorene som måler skolens bidrag til karakterpoeng og deltakelse er det mindre forskjeller mellom fylkene. Her ser Vest-Agder ut til på ligge om lag på landsgjennomsnittet. Unntaket er indikatoren som måler deltakelse på yrkesfaglige studieprogram; her ligger Vest-Agder under landssnittet.

Verdiene som er markert med en stjerne er signifikant forskjellig fra 0 (landsgjennomsnittet) med et 95 prosent konfidensintervall. De øvrige verdiene er ikke statistisk signifikant forskjellig fra landsgjennomsnittet

- Det er store variasjoner mellom fylkene, og store forskjeller mellom skolene i samme fylke. Det er viktig å være åpen om resultatene, slik at skoleeiere kan se seg selv i kortene og bli bedre. Mange skoler kan gjøre mer for å løfte elevene og bidra til at de fullfører videregående opplæring, sier Sanner.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...