Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Russekrafttak mot kreft

SAMLER INN: Aksjonskomiteenved KVS Lyngdal, Marita Sandstøl (til venstre), Maria Milena Damslora og Didrik Østrem er klare med bøssene. Foto: Russestyret ved KVS

Mandag trår russen til mot kreftformer som få overlever.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

KRAFTTAK: Både russen ved Kristen Videregående Skole (KVS) i Lyngdal og russen ved Eilert Sundt videregående skole i Farsund skal gå med innsamlingsbøsser på tirsdag.

– Vi skal dekke Lyngdal, og håper å dekke hele Lyngdal, sier Maria Milena Damslora i aksjonskomiteen ved KVS.

Melder seg på

Så langt har 40 elever meldt seg som bøssebærere.

– Men folk melder seg hele tiden nå, sier hun.

KVS-eleven skal gå med bøssene sine tirsdag ettermiddag og kveld.

Håper på 45 mill.

– Kreftforeningens store, årlige innsamlingsaksjon Krafttak mot kreft foregår over hele landet i uke 11. I år samler vi inn penger til kreftformer som få overlever. Midlene som samles inn skal gå til forskning for å bidra til at flere overlever, og til gode omsorgstilbud for pasienter og pårørende, sier distriktssjef Geir O. Wehus i Kreftforeningen i en pressemelding.

Målet er å samle inn 45 millioner kroner på landsbasis. Pengene skal brukes på forskning på kreftformer få overlever.

– I dag overlever syv av ti nordmenn kreft, men bak statistikken skjuler det seg store forskjeller. Mens enkelte kreftformer har overlevelse på over 90 prosent, er det fremdeles flere kreftformer som svært få overlever. Lungekreft og bukspyttkjertelkreft er blant disse. 2 av 10 overlever lungekreft og færre enn 1 av 10 overlever bukspyttkjertelkreft, opplyser Wehus.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...