Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Kvinne dømt for promillekjøring

DØMT: Ei 54 år gammel dame fra Lyngdal er dømt for promillekjøring. Foto: Per Thime

Ei 54 år gammel dame fra Lyngdal er i Lister tingrett dømt til fengsel i 24 dager.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 14.05.2019 kl 12:24

RETTEN: Kvinnen ble stoppet en søndag ettermiddag etter at hun hadde vært en tur innom Jonas B, hvor hun først gikk en tur og hvor hun etter det drakk en alkoholfri øl.

I 14-tiden kjørte hun så hjem igjen, men bilturen endte i grøfta slik at bilen ble stående fast og måttes dras opp igjen.

I retten forklarte kvinnen at hun ikke hadde drukket alkohold dagen hun ble tatt av politiet, verken før eller etter kjøringen.

Hadde promille

Analyseresultatene viste imidlertid at hun hadde en promille på 0,70.

I retten forklarte også tiltalte at hun hadde et dårlig forhold til alkohol, men hun hadde ikke noe ønske om å utdype dette noe nærmere.

I retten kom det frem at politiet hadde fått inn tips om en mulig promillekjøring i Lyngdal. I følge meldingen skulle en kvinne ha drukket øl inne på Jonas B for deretter å kjøre fra stedet.

Da politiet kom til boligen til kvinnen var det ingen som lukket opp. Men politiet tok seg inn og fant tiltalte sittende i sofaen. Politiet oppfattet kvinnen som påvirket.

Tomme flasker og piller

Inne i boligen fant politiet tomme rødvinsflasker og ølbokser, samt noen tabletter.

I retten fant man det bevist at det var kvinnen som førte bilen som havnet i grøfta, blant annet på bakgrunn av mønsteret i fotavtrykk som politiet hadde funnet i snøen rundt den hensatte bilen.

Tiltalte er tidligere dømt for etterfølgende alkoholnytelse ved Lister tingrett, tilbake i 2015. Da ble hun dømt til å betale en bot på kroner 10 000, samt at hun også mistet førerretten i 10 måneder.

Fengsel - med prævetid

I retten denne gang ble straffen satt til fengsel i 24 dager, med en prøvetid på to år. I tillegg må 54-åringen betale en bot på kroner 22 000, og hun mister også førerretten på motorvogn i 18 måneder.

Saksomkostninger kommer i tillegg, med 2000 kroner.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...