Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Kultursenter med minustall i regnskapet

REGNSKAP: Det er mye positivt, men regnskapet kan bli bedre for kultursenteret i Lyngdal. Arkivbilde. Foto: Privat

Svært lave besøkstall ved kinoen er en av årsakene til at Lyngdal Kultursenter går i minus etter årets første fire måneder.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

REGNSKAP: Det er regnskapsrapporten for årets fire første måneder som er klar for kultursenteret.

Tertialrapporten viser et samlet minus på 230 000 kroner.

– Regnskapet vurderes foreløpig ikke som dramatisk til tross for at det per i dag ser ut til å ligge i minus, skriver Kultursjef, Jan Seland.

Minus 270 000

Saken skal opp i kommunestyret førstkommende torsdag. I budsjettet for 2019 var det for årets fire første måneder budsjettert med 800 000 i billettinntekter fra kino. Regnskapet viser 530 000, et avvik på 270 000 kroner.

– Det er imidlertid viktig å merke seg at det er behov for å nedjustere billettinntekter for kinoen. En del av denne nedjusteringen kan kompenseres fra de økte inntektene på kulturhuset, skriver Seland videre til formannskapet.

Også i posten som heter, inntektsdeling ved utleie, er det minustall. Her er det foreløpig et avvik på 190 000 kroner.

KULTUR: Lyngdal Kultursenter går i minus de fire første månedene. Kultursjef Jan Seland har sendt en orientering til formannskapet om saken. Arkivbilde. Foto: Per Thime

– Inntektsdeling ved utleie er en post i regnskapet som belastes når kultursenteret skal betale ut billettinntekter til eksterne arrangører. Det vil si til aktører som leier seg inn, og som skal ha billettinntekter utbetalt etter arrangementet. Denne posten er overskredet så langt i år, og her vil det også være nødvendig med en budsjettendring.

Lyspunkter

For det finnes så absolutt lystegn. Billettintektene for kulturhuset viser nemlig tall som er over det man har budsjettert med. Etter fire måneder er billettinntektene for kulturhuset på 590 000 kroner, noe som er 257 000 over det budsjetterte.

– Det er imidlertid viktig å merke seg at det er behov for å nedjustere billettinntekter for kinoen. En del av denne nedjusteringen kan kompenseres fra de økte inntektene på kulturhuset.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...