Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Tilbake i Lyngdal – ti år etter

ÅPNING: Kurt Vallenes (til venstre) sammen med sin tidligere kollega fra GE Healthcare Vidar Hovd Olsen og kona Rut Hovd Olsen. Foto: Lars Rekaa

Det er ti år siden sist. Men nå stiller Kurt Vallenes ut i Lyngdal igjen. Og de første røde lappene er på plass.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

UTSTILLING: Lørdag åpnet salgsutstillingen i regi av Lyngdal kunstforening.

Det var fullt hus ved åpningen i kulturhuset.

– Dette er veldig gøy, sier en svært glad kunstner til Lyngdals Avis.

Mange bilder

Med seg til Kulturhuset i Lyngdal har han 40-50 bilder. Alle vil være til salgs.

Og alle er de akvareller.

– Jeg drev med akvarell i mange år, men så hadde jeg et opphold på hele ti år. Da jobbet jeg nesten bare med akryl og tresnitt. Først da jeg ble pensjonist for to år siden, fant jeg fram vannfargene igjen. Jeg fant ut at jeg måtte prøve akvarell, og så ble jeg visst bitt av basillen, sier han til Lyngdals Avis.

Lista

De to siste årene har det blitt mange akvareller.

– Mange av motivene finner jeg på Lista. Jeg er veldig glad i Lista. Der kan jeg stå å se været komme og gå over hodet på meg. Nylig tilbrakte kona mi og jeg en hel dag på Lista med å se på været, sier Vallenes, og legger til at han også finner motiver i Setesdal.

Nå stiller han altså ut i Lyngdal – ti år etter forrige gang.

– Jeg har ikke tenkt på det, men det er jo faktisk et jubileum, dette, sier han.

For ti år siden solgte han ikke eventyrlig mange bilder i Lyngdal. Men det endret seg da han for noen år siden stilte ut på Kulturtorvet på Vigeland. Da var det over 200 mennesker innom for å se Vigelands egen kunstner.

– Jeg er nok ganske godt kjent lokalt, selv om jeg ikke er så godt kjent utenfor Lindesnes, tror han.

Blå

Det er ikke sikkert han har rett. Gjennom samarbeidet i kunstnergruppen Blå har han nådd langt ut over Vest-Agders grenser.

ATELIERET: Kurt Vallenes i atelieret hjemme på Vigeland. Foto: Lars Rekaa

Gruppen, som besto av Dag Telhaug, Ståle Strømme, Kjellaug Grimsby Mydland, Mette Lilletvedt, Hanne Tyholdt, Totto Eide, Trond Skog og Kurt Vallenes har stilt ut blant annet i Ibsenhuset i Skien.

– Det var Trond Skog som fant på navnet. Vi var alle glade i blåfargene. For min egen del har jeg vel skapt meg min egen pallett etter hvert. Der inngår blått, selvsagt. Det er dessuten mye blått her på Sørlandet. På Lista er det blått over alt. Jeg er veldig glad i fargen, slår han fast.

Ingen utdanning

Kurt Vallenes har ikke formell kunstutdanning. I hele sitt voksne liv har han jobbet på GE på Lindesnes. Og laget bildekunst ved siden av.

– Jeg laget nok bilder bevisst allerede da heg gikk i 4. eller 5. klasse på folkeskolen. Vi hadde en fantastisk lærer som så mulighetene og oppmuntret meg, sier han.

Første gang han stilte ut, var på Vigeland i 1983. Ved siden av arbeid på GE og kunst, har Kurt Vallenes også hatt gleden av å jobbe med barn og ungdom, blant annet gjennom malekurs.

– Det er noe jeg har hatt stor glede av, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...