Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Stian tar festen hjemme med nytt album

PÅ SCENEN: Stian Fjelldal kommer hjem til Lyngdal, med både ny singel, album og ikke minst konsert. Foto: Erlend Haddeland

I går slapp han singelen «Festen». Allerede neste helg kommer Stian Fjelldalen til Kulturhuset og spiller for deg.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

KONSERTKLAR: - Jeg har foreslått at de kaller stedet jeg skal spille for «kosekrogen», med G - bløde konsonanter, humrer en plateklar artist fra Lyngdal.

Når 40-åringen kommer hjem til Lyngdal føler han seg også i varme og trygge omgivelser. Det er nemlig ikke bare å gi ut musikk.

- Jo nærmere jeg kommer utgivelser, jo mer svirrer det oppe i hodet. Jeg kan til tider for eksempel slite med søvn - for jeg er spent på hvilken mottakelse musikken får.

«Idioten» er klar

Det er ikke så lenge siden det tredje albumet hans var aktuelt på markedet, nemlig i fjor vår. Fjelldal er imidlertid en aktiv låtskriver som liker å ha ting å gjøre.

- Mens jeg holder på med ny musikk lager jeg også musikk til neste album. Det betyr at jeg er godt i gang med det som skal bli plate nummer fem i rekken.

Men først kommer altså «Idioten» som slippes neste fredag, med påfølgende konsert.

Gjør alt selv

Alt er ikke som før når Stian lager musikk. Tidligere har han vært i studio med musikere rundt seg. Ikke denne gang!

KLAR: Det skal lyse av innsats når Stian Fjelldal kommer til byen neste helg. Foto: Privat

- På det nye albumet gjør jeg alt selv. Den nye produksjonen er blitt til hjemme på soverommet. Klart jeg er spent, men jeg er fornøyd med produktet som nærmer seg. I denne sammenheng har det vært deilig å ikke være avhengig av andre enn meg selv, fortsetter han.

Streaming

Det er etter hvert blitt noen år siden vi kjøpte hoveddelen av musikk i plateforretninger. Jo, de finnes - men knapt bare i de store byene.

- Noen artister trykker opp CD-plater, men ofte er det bare for å ta med seg rundt mens de spiller konserter. Det gjør ikke jeg, her er det streaming på ulike steder som gjelder.

Når han spiller i Lyngdal håper han selvsagt som alle artister gjør, på «stinn brakke». Med seg har han Gaute Neby på forskjellige instrumenter.

- Selv om jeg bor og jobber i Oslo er det alltid deilig å komme hjem til Lyngdal. Jeg vet ikke hvor mange som kommer, men de som kommer gleder jeg meg til å se.

Tegneserie

Og for dem som ikke kan tekstene, så er det her en hjelp.

TEGNESERIE: Skal du på 
konsert, da får du med deg en tegneserie hvor sangtekstene står skrevet.

- Jeg har trykket opp en tegneserie i anledning lanseringen. Det er rett og slett tekst fra den nye plata, så slipper publikum å se meg hele tiden, men de kan heller følge med på teksten, humrer han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...