Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Skal forberede kulturenheten i storkommunen

STYRELEDER ELLER UTVALGSLEDER? I dag er Kirsti Tønnessen styreleder i Lyngdal kulturhus. Hun kan i framtiden bli utvalgsleder for kultursektoren. Foto: Lars Rekaa (arkivfoto)

I morgen ettermiddag skal kulturpolitikerne i Lyngdal diskutere hvordan den kommunale kultursatsingen skal styres når Lyngdal og Audnedal blir en storkommune.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

ALTERNATIVER: I dag er kulturadministrasjonen i Lyngdal underlagt styret for Lyngdal kulturhus KF.

Det vil si at den politiske styringen på mange måter er uavhengig av den politiske styringen i kommune.

Endres?

Det kan komme opp forslag til å endre dette i forbindelse med kommunesammenslåingen. Det vanlige er nemlig at kulturadministrasjonen i kommunene er organisert som en ren kommunal etat, aministrativt underlagt rådmannen.

Styret for Lyngdal kulturhus skal i morgen komme med innspill om framtidas organisering. Disse innspillene skal så oversendes prosjektledelsen for storkommunen. Det er ventet at den politisk valgte fellesnemnda vil se på denne organiseringen.

Vurdering

Kultursjef Jan Seland har gjennomgått de sterke og svake sidene ved dagens organisering i forhold til en organisering som en ren kommunal etat. Han peker blant annet på at det er en fordel at i dagen system så er det styret som ansetter kultursjef, og at kulturhusstyret har en friere stilling enn et kulturstyre – blant annet kan det opprette og inndra stillinger på egen hånd.

Han bedømmer det som en fordel for de ansatte dersom dette endres. De vil komme inn under det kommunale avtaleverket og ta del i en større pott til fordeling ved lokale forhandlinger.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...