Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Fylkeskonservatoren sier nei til brenning

SKOLEHUS: Fylkeskonservatoren sier nei til nedbrenning av det gamle og nedslitte skolehuset på Foss. Arkivbilde. Foto: Arkivfoto

Grendelaget vil brenne ned det gamle Foss skolehus. Men Fylkeskonservatoren sier nei.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

SKOLEHUS: – Jeg har sett rapporten fra Fylkeskonservatoren, som blant annet sier at det er kommunen som eier bygningen. Det stemmer jo ikke, for det gamle skolehuset er ikke i kommunalt eie, sier Knut Foss, som er kasserer i Foss kretshus.

Husstyret hadde også søkt Lyngdal kommune om 25 000 kroner i støtte til nedbrenning av den gamle grendeskolen, som ble lagt ned i 1965. Saken var oppe i formannskapet tidligere i vår, hvor flertallet sa nei til støtte.

Fra fylket

Tidligere har det også vært befaring, og brannvesenet slo fast at skolebygget kunne brennes ned som et ledd i en kontrollert øvelse. Men Fylkeskonservatoren setter foten ned. Årsaken er at området ligger i et gammelt gravfelt.

Fylkesarkeolog Ghattas Jeries Sayej ved fylkeskonservatorens kontor, mener det ikke akseptabelt å brenne ned skolehuset som ledd i en brannøvelse da det ligger så tett opp til fornminneområdet. Han ber i stedet kommunen å vurdere en strategi for bevaring og restaurering av skolehuset der det står, framfor å rive det.

Ikke korrekt

Foss mener at Sayej tar feil – i flere ting. Blant annet det som dreier seg om hvem som står som eier.

– Dette er ikke kommunal eiendom, og her tar ikke Fylkeskonservatoren poenget i hele saken, sier Foss.

Fylkeskonservatoren skriver at bygningen i utgangspunktet er et kommunalt ansvar, men at det i det større bildet også kan ha regional og nasjonal interesse.

– Det er Kvelland og Foss krets som eier det gamle skolehuset, fortsetter Foss.

Planen er fortsatt å rive ned det gamle og nedslitte skolehuset, men på hvilken måte - det er ikke klart ennå etter at det ble uaktuelt å bruke det til brannøvelse.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...