Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

- Det er flott å være her på gården Li

Foto: Svein Løvland, Avisen Agder

Flekkefjord og Oplands Turistforening (FOT) har gården Li ute ved kysten i Flekkefjord. Både turgåere og overnattingsgjester ha strømmet til gården i løpet av påsken. Noen av dem kommer fra Lyngdal.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

FLEKKEFJORD: Fra begynnelsen av påsken og frem til nå er det om lag 60 som har kvittert i turboken på gården Li. Langfredag var det både familier fra Lyngdal på plass for å overnatte og mange dagsturister innom kystgården.

Lyngdøler på tur

- Det er et flott sted her. Vi bor i Lyngdal, men har ikke hørt om eller vært her før nå. Det er et sted som vi gjerne kommer tilbake til, forteller overnattingsgjestene til Agder mens ungene spiller fotball, slår hjul og leker gjemsel på gårdstunet.
Også aktiviteter ved sjøen som padling med havkajakk er mulig å gjøre for folk som leier seg inn på gården Li.

Arbeidet med Gården Li ble startet for over 10 år siden, rett i forkant av store prosjekt som Skjærgårdsparken, Magma Geopark og Landsskapsvern for Hidraheiene. Midt i disse prosjektene ligger nå altså regionens turisthytte.

Mye støtte

Flekkefjord og Oplands Turistforening (FOT) søkte i fjor om tilskudd til videreutvikling av kyststinettet ut fra gården Li. Stiene er lokalisert innenfor Flekkefjord landskapsvernområde. For å etablere stier i dette området må FOT ha tillatelse fra Områdestyret for Flekkefjord Landskapsvernområde.

Foto: Svein Løvland, Avisen Agder

FOT søkte også fylkesmannen Agder om støtte på 60.000 kroner i tilskudd til rydding av einer, sviing og lauving på Gården Li som tiltak i prioriterte kulturlandskap.

Turistforeningen i Flekkefjord fikk forøvrig 400.000 kroner fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) for tiltak mot barnefattigdom. Dette ble brukt til sommercamp på gården Li 2017, nyttårsdresin 2018, vintercamp på Knaben 2018, samt sommerslått og sommercamp 2018.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...