Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Påskebetraktninger: Jesu kors

Foto: Erlend Haddeland, arkivbilde

Sten Sørensen har skrevet disse påskebetraktningene.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 17.04.2019 kl 17:18

Påsken er her. Da Kristi kors ble reist og mannen som opplevde den dypest mulig smerte ble naglet fast til forbannelsens tre, ble korset med ett vakkert for den som så forbi den ytre fasaden. Omgivelsene rundt var som en kokende gryte: Gråtende kvinner, voldelige soldater, redde tilhengere, dødsdømte røvere, grådige og spottende ledere. Sammen med jordskjelvet og de mørke skyene på himmelen dannet det hele et bakteppe – et dramatisk motstykke til kjærlighetens vakreste mysterium: En menneskesønn som gir sitt liv for sine venner, ja, for oss alle. Mens de spikrer ham til korset, løfter han røsten og sier: «Far, tilgi dem, for de vet ikke hva de gjør!» (Luk 23,34).

Denne bønnen fra Jesus, han som er arving til alt det skapte, ble hørt i himmelen. De som var en del av bakteppet, store og små syndere, ble alle tilgitt og fikk adgang til Paradiset, om de bare ville tro.

Når man oppdager og tror at Jesus døde for oss, får vi del i korsets virkelige skjønnhet. Det var der vi ble tilgitt. Korset blir vårt viktigste symbol. For vi rakk ikke fram til Gud gjennom egne ressurser. Jesus åpnet en ny og levende vei for oss alle helt fram til Gud. Dette skal vi feire i påsken!

I dag er korset et flott og viktig smykke som mange går med. Det står kors på alteret inne i kirkene. Det er kors på gravene på kirkegårdene. Mange prester tegner korsets tegn når de lyser velsignelsen ved gudstjenestens slutt. Mange fotballspillere fra Brasil korser seg før viktige fotballkamper. Korset er viktig for mange.

Jeg elsker Jesu kors. Stedet der Jesus døde for all verdens synd. Han som døde, men som også sto opp igjen! Påskemorgen kommer med full forløsning. Han lever og vi skal leve evig.

«Kom, la oss gjøre opp vår sak; sier Herren. Om deres synder er som purpur, skal de bli hvite som snø; om de er røde som skarlager, skal de bli hvite som ull.» (Jes 1,18). Ved Jesu kors er det tilgivelse for alle.

Dette er for meg korsets skjønnhet!

Velsignet påske til alle!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...