Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Mari Sviland Abrahamsen er skolekorpsets nye drillinstruktør

NY INSTRUKTØR: Mari Sviland Abrahamsen blir Lyngdal skolekorps nye drillinstruktør. Foto: Privat

Jakten på ny drillinstruktør er over. Samtidig jobbes det politisk for å få startet korpsmusikken igjen.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 11.07.2017 kl 08:39

Sviland Abrahamsen har 13 år i Lista musikkorps bak seg, hvor tre av dem er som drilltrener. Nå venter nye elever i Lyngdal.

– Jeg hadde ikke tenkt så mye på det, men så ble jeg spurt i begynnelsen av juni om å ha drillen i Lyngdal. Det var gøy å bli spurt nå som jeg hadde muligheten, og jeg gleder meg, sier den nye drillinstruktøren til Lyngdals Avis.

22-åringen kommer opprinnelig fra Vanse, men har bodd i Lyngdal de siste tre årene.

Nytt liv for korpset?

Per dags dato går det åtte–ni på drilling. Allikevel har korpset ikke hatt aktive musikere siden høsten 2016, men nå går det trolig mot lysere tider.

– I første omgang ville vi fortsette med drill som før, men nå har det kommet positive signaler fra Lyngdal kommune om å satse mer på rekrutteringen av korpsmusikanter, sier Janne Djupvik, leder for skolekorpset.

Politisk behandling

Det bekrefter kulturskoleleder Marianne Bøksle.

– Vi har noen planer der om å få en instruktør på trommer og messing i skolekorpset, men det er avhengig av om vi får tilskudd til det, sier Bøksle til Lyngdals Avis.

Saken er for øyeblikket oppe til politisk behandling.

– Vi er veldig interessert i at det skal bli virksomhet igjen. Det er veldig viktig å ha et korps på beina. Vi tror ikke det vil være et problem å rekruttere dersom vi har gode instruktører, avslutter hun.

Så vil tiden vise om det blir en ny vår for Lyngdal skolekorps både på drill- og musikkfronten.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...