Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Lyngdøl med bok om politihunden Peter

FORFATTERNE: Sveinung Andersen (til venstre) og Herman Eileraas med den første boka i serien om politihunden Peter Foto: Privat

Politihunden Peter har pappa fra Lyngdal. I hvert fall er en av forfatterne bak bokserien om den flinke tjenestehunden fra byen.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

REALISTISK: Sammen med venn og politikollega Herman Eileraas, har Sveinung Andresen skrevet sin første barnebok. Og det skal bli flere. Illustratør er Torill Berger Falk.

Til daglig er lyngdølen å finne på politistasjonen i Haugesund, der han jobber som politiadvokat.

Eget forlag

– Herman og jeg satt og snakket sammen en kveld. Da kom vi inn på at det kunne være gøy å skrive en barnebok, forteller Andersen til Lyngdals Avis.

Som sagt, så gjort. Eget forlag har de startet, også. Boka gis ut på AnderAas forlag.

POLITIHUND: Den første boka om politihunden Peter. Foto: AnderAas forlag

I dag ble «Politihunden Peter og barnehagemysteriet» lansert i en barnehage i Haugesund. Forfatterne hadde fått hjelp av hundepatruljen til oppdraget.

Realistisk

– Det finnes jo barnebøker med tema fra politiet fra før. Men de er ikke så veldig realistiske. Vi har tatt utgangspunkt i realistisk politiarbeid. Vi mener vi har skrevet en realistisk bok, sier Andersen.

Han legger til at han er glad for å kunne fortelle barn om den jobben politiet gjør.

I en pressemelding som ble sendt ut i forbindelse med boklanseringen, sier forfatterkollega Eileraas at de begge har barn i barnehagealder.

Haugeby

– Vi så det som en unik mulighet til å fortelle barna hvor gøy det er å jobbe i politiet. Et mål med boken er også å ufarliggjøre politiet, sier han.

– Ja, vi har flere ganger opplevd at barn med bakgrunn fra andre kulturer ikke vil snakke om vanskelige ting med oss i politiet grunnet assosiasjoner med politiet fra landet de kommer fra. Med boken vil vi forsøke å vise at i Norge er politiet preget av helt andre verdier og holdninger enn mange andre steder i verden, sier Andersen.

Handlingen i boken foregår i den fiktive byen Haugeby, men den observante leser vil fort se at det er hentet inspirasjon fra vestlandsbyen Haugesund, der begge forfatterne jobber i politiet.

Traff kona på KVS

Sveinung Andersen (31) har jobbet i Haugesund de siste fire årene, etter at han ble ferdig med jusstudiene i Bergen.

Han er født og oppvokst i Lyngdal, der faren er rektor ved Kristen videregående skole Lyngdal (KVS).

Selv har han gått videregående på KVS. Der traff han også kona, Erna Vestvik Andersen. Paret har tre barn.

– Hun er fra Haugalandet. Det er grunnen til at vi havnet her, sier han.

Han trives godt både i jobben og Haugesund.

– Dette blir også framtida for meg, sier han til Lyngdals Avis.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...