Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Kulturskolen blir med til Kardemomme By

ØVER SEG: Samuel (9), Leah (9), Josefine (9) og Lilly (10) gleder seg til å være med på Kardemomme By. Foto: Per Thime

Kulturskolen i Lyngdal er representert når Riksteatret kommer til Kulturhuset tirsdag i neste uke. Øvingen er i sluttfasen og barna gleder seg.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

- Ja, dette blir spennende, men vi gleder oss mest, sier Samuel på ni år.

Han, sammen med Leah, Josefine og Lilly skal være med på Riksteatrets oppsetning av Kardemomme By i Kulturhuset tirsdag kveld.

Øver mye

I hele høst har de fire unge øvd, litt på skolen og litt på Kulturskolen i Lyngdal. Med og uten kulisser. Når forestillingen inntar Lyngdal tirsdag er det en full sal som venter dem.

- Nå har vi øvd så mye at det skal bli kjekt å komme på den store scenen sammen med skuespillerne, sier Leah (9) til Lyngdals Avis.

Torbjørn Egner

Kardemomme By er en av de mest kjære barnefortellingene i Norge. Skrevet av Torbjørn Egner, og på mange måter foreviget gjennom Kristiansand Dyreparks «by» dedikert til barnefortellingen.

De fire fra Kulturskolen i Lyngdal får delt ut mikrofoner og blir dermed en del av oppsetningen på scenen. Kostymer får de utdelt og sangene som skal synges sitter som ei kule.

KULTURSKOLEN: Tirsdag er disse fire unge med på Kardemomme By i Kulturhuset. Til høyre ser vi Astrid Karin Rødseth. Foto: Per Thime

- Jeg må si at de er flinke. Nå har de øvd godt og er klare for forestillingen, sier Astrid Karin Rødseth. Hun instruerer ved Kulturskolen og er svært godt fornøyd med sine elever.

- Men hvordan blir det å stå på scenen med så mange tilskuere i salen?

- Det er jo det som blir spennende, og kanskje litt skummelt. Det kan jo til og med være at det er noen vi kjenner der, forteller de fire ivrige skuespillerne.

- For dere skal vel bli det når dere blir voksne?

- Hehe! Vi får se, men det blir i hvert fall kjekt på tirsdag, sier Lilly og Josefine.

Disse er med

Når sceneteppet går opp i Kulturhuset tirsdag kveld er det en rekke skuespillere som står på scenen. Rundt dem er det kulisser og det som hører med.

KULTURHUSET: Tirsdak kveld kommer denne gjengen til Lyngdal.

På scenen vil disse stå: Øyvind Boye Løvold, Philip Bøckmann, Mats Holm, Tor Ivar Hagen, Theodor Hellwig, Jan Huse, Siren Jørgensen, Janne Johansen Kjellevold, John Sigurd Kristensen, Mathias O'Wiidt Luppichini, Morten Røhrt, Jonas Rønning, Jon Rørmark, Erik Aleksander Schjerven, Lars Helge Throndsen, Linda Tørklep og Olli Wermskog.

Bak sceneteppet er det disse som står for opplegget: Regissør: Kim Haugen. Kostymedesigner, Scenograf: Siri Langdalen. Musikalsk ansvarlig: Ket Iren Lødemel. Koreograf: Thea Bay. Lysdesigner: Cathrine Godager. Lyddesigner: Edle Hanto. Produsent: Emnet Kebreab

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...