Byremo hjelper Kenya

BASAR: – Basarene pleier å få svært god oppslutning. Når vi inkluderer gaver som blir gitt til organisasjonen, pleier vi faktisk å få inn over 100 000 kroner på basarene våre, sier Kirsten Vårdal i Berur. Foto: Privat

10. november er det igjen klart for Kenya-aksjon på Byremo.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

BASAR: Det er den Byremo-baserte hjelpeorganisasjonen Berur Street Care International som inviterer til basar på Byremo bedehus.

– Basarene pleier å få svært god oppslutning. Når vi inkluderer gaver som blir gitt til organisasjonen, pleier vi faktisk å få inn over 100 000 kroner på basarene våre, sier Kirsten Vårdal i Berur.

Hun legger til at næringslivet både i Audnedal og Lyngdal er svært flinke til å bidra med premier.

11 år

Berur Street Care International er en hjelpeorganisasjon som ble opprettet i 2007. Organisasjonen har et tverrkirkelig kristent fokus. Berur driver sitt arbeid i Eldoret, Kenya. Den ble stiftet på bakgrunn av det voksende problemet med jenter og unge mødre som bor eller oppholder seg på gata. Berur Street Care International ble stiftet av Kirsten Vårdal fra Byremo, Karianne Wergeland fra Østlandet og Silas Koech fra Kenya etter at de to jentene hadde vært på besøk i landet.

– Da vi kom hjem holdt vi basar. Pengene tok vi med oss tilbake til Kenya og startet organisasjonen. Vi ble der fra 2007 til 2010 for å hjelpe til på heltid, forteller Kirsten Vårdal, som til daglig er lærer både ved Byremo barneskole og ved voksenopplæringa i Audnedal.

Gatejenter og gatebarn

Arbeidet er i første rekke rettet mot gatejenter og gatebarn. Berur driver et hjem for disse gruppene.

Ved senteret kartlegges de unges historie og hjelpebehov.

Organisasjonen driver rehabilitering som inkluderer botrening, råd og veiledning.

Berus tilbyr grunnskoleundervisning og holder kurs rettet mot jobb eller business.

Lokale pastorer holder samlinger med beboerne.

Organisasjonen planlegger også og iverksetter tiltak for at brukerne skal få et liv vekk fra gata etter oppholdet på Berur, og tilbyr aktiviteter for barna.

BEBOERE: Kirsten Vårdal med beboer på Berir-senteret i Eldoret. Foto: Privat

Utenfor senteret

Utenfor senteret driver Berur oppsøkende arbeid på gata, forebyggende arbeid i slumområder, helseoppfølging i samarbeid med sykehus, oppfølging av tidligere beboere som er i jobb og bor i egne hjem og oppfølging av barna som er i skole.

Problemene som får barn og unge til å trekke til gata er mange og komplekse. Det er mye fattigdom i Kenya, stor arbeidsledighet og store barnefamilier. Mange barn opplever å vokse opp i hjem hvor de mest grunnleggende behov ikke blir dekket som mat og skolegang. HIV og AIDS er svært utbredt og forårsaker foreldreløshet og vanskelige oppvekstvilkår. For mange betyr gatelivet mer penger og mat enn de er vant til hjemmefra.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...