Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Arrangerte populær grøtfest på julaften: – Er ikke alle som har noen å gå til

Rundt 80 personer bosatt i Lyngdal deltok da det ble arrangert grøtfest i Røde Kors-huset på julaften for femte år på rad.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 25.12.2017 kl 11:20

Bak arrangementet står Lyngdal Røde Kors, frivilligsentralen, flyktningetjenesten og avdelingen for psykisk helse i Lyngdal kommune.

– Jeg tror grøtfesten betyr mye fordi det er ikke alle som har noen å gå til på en sånn dag. Det er mye snakk om hva man skal på julaften, og da er det jo godt å si at man skal være med på noe, så jeg tror det betyr noe, forteller Beate Marie Johnsen i Lyngdal frivilligsentral.

For enkelte av de fremmøtte var søndagens grøtfest deres første møte med norsk jul. Omtrent åtte personer var i sving for å servere gjestene grøt, kaker og kaffe. I tillegg stilte Daniel Collett, Hanne Skoland og Jon Andreas Vinsrygg opp med sang, trekkspill og gitar – til stor glede for festdeltakerne.

Populær julenisse

Men det hersket lite tvil om hva som var festens høydepunkt – iallfall hos den yngre garde. Julenissen, spilt av Ole Tjomsland, ble langt fra arbeidsledig i Røde Kors-huset.

– Det har vært strålende! Kjempestemning og blide folk, slik nissen liker, sier han.

Både store som små fikk både pakker, bilder og klemmer sammen med nissefar som lovpriser arrangementet.

– Det er kjempearrangement. Det er mange som står sammen om det. For mange er dette litt dristig. I dag er det samlingsstund her, før vi går hvert til vårt og så kan vi sette oss ned for å reflektere, fortsetter han.

Tradisjon

Årets grøtfest var den femte i rekken.

– Dette er et forsøk på å praktisere det å være rause og tolerante og se hverandre i jula. Vi prøver å gjøre hverdagen litt lettere for dem som kanskje har det litt vanskeligere enn andre, sier Gunn Anita Ødegård i flyktningetjenesten.

Hvor mye betyr arrangementet?

– Bare for min egen del så synes jeg det betyr kjempemye for min julefeiring. Jeg tenker at de fleste som kommer her, har en god følelse når de går herfra, og det er det som er poenget, avslutter Ødegård.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...