Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Kripos: - Mener det er mulig å løse Tina-saken

PRESSEKONFERANSE: Politimester i Sør-Vest politidistrikt, Hans Vik (til venstre), politiinspektør og leder for Seksjon for alvorlige uoppklarte saker i Kripos, Espen Erdal og politioverbetjent på Seksjon for alvorlige uoppklarte saker i Kripos, Ingrid Tveit er til stede under pressekonferansen. Foto: Skjermdump TV2-Nyhetskanalen

Politimester Hans Vik i Sør-Vest politidistrikt setter ned en egen gruppe med etterforskere som skal se videre på Tina-saken. Kripos mener det er mulig å løse saken, en sak hvor også fire menn fra Lyngdal en periode var siktet.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

PRESSEKONFERANSE: Det var under en pressekonferanse på et hotell i Stavanger politiet orienterte om den snart 18 år gamle drapssaken. Den 20 år gamle jenta forsvant sporløst etter en kveld på byen i Stavanger 24. september 2000. 26. oktober samme høst ble hun funnet i en dreneringskum ved Bore kirke på Jæren. Obduksjonen fastslo at hun var blitt slått i hjel.

- Vi setter ned en egen gruppe som ikke har jobbet med saken tidligere. Etterforskerne skal jobbe fra politiets lokale på Sandnes, sa politimester Hans Vik i Sør-Vest politidistrikt.

Uoppklart sak

Det var politimesteren som i oktober 2016 anmodet Seksjon for alvorlige uoppklarte saker i Kripos - populært kalt cold case-enheten - om å gjennomgå den uoppklarte drapssaken.

Kripos har nå levert sin rapport. De konkluderer med at politidistriktet bør iverksette videre etterforskning, men i et begrenset omfang.

Kripos har nå levert sin rapport. De konkluderer med at politidistriktet bør iverksette videre etterforskning, men i et begrenset omfang.

- Saken kan løses

- Vi mener det kan være mulig å løse saken, men vi understreker og advarer mot at forventninger skrues opp i denne sammenhengen. Vår anbefaling betyr ikke at vi har identifisert noen mistenkte. Anbefalingen er ikke begrenset til et spesielt spor eller i en spesiell retning, sa Espen Erdal, leder i cold case-gruppen i Kripos under en pressekonferanse torsdag.

Rapporten er av hensyn til etterforskningen ikke offentlig. Etterforskningsmessige hensyn vil også begrense hvilke opplysninger som kan gjøres kjent for offentligheten.

- Vi har identifisert informasjon som vi anbefaler å jobbe videre med i dag, men finner ikke grunnlag for å igangsette en ny bred etterforskning. Politiet må fortløpende vurdere om det er forsvarlig med fortsatt etterforskning, sa politioverbetjent og etterforskningsleder Ingrid Tveit i Kripos.

I den snart 18 år gamle saken var også en periode fire personer fra Lyngdal siktet i saken.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...