Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Krever kompensasjon for mindre pæling

BILLIGERE: Selgeren av helsehustomta vil ha kompensert for at tomtearbeidene ble rimeligere enn det som ble lagt til grunn da prisen ble redusert. Foto: Per Thime, arkivfoto

Rune Torsøe slo av på prisen for helsehustomta ford beregninger viste at pæling kunne koste 12 millioner kroner. Dette er nå redusert med en tredel, og Torsøes selskap krever kompensasjon.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

KRAV: Ordfører Jan Kristensen (H) stiller seg undrende til kravet.

– Jeg regner med at din klient er fra Lyngdal administrasjons side informert om de faktiske kostnadene i prosjektet «Helsehuset», som går på grunnarbeider og peling av bygg, skriver ordføreren i en epost til selskapets advokat, ifølge regionavisen Lister24.

Tomteprisen

Bakgrunnen for saken er at Torsøes selskap, Bergesletta Utvikling gikk med på å redusere tomteprisen med 12 millioner kroner på grunn av de forventede utgiftene til pæling av helsehuset. Pæling ble nødvendig på grunn av vanskelig tomteforhold.

Les også: Torsøe slo av på prisen – kommunestyret gikk for Bergesletta

I etterkant viser det seg at pælingsutgiftene har vært rundt 8 millioner kroner, og Bergesletta Utvikling har bedt om å få kompensert for dette.

Andre utgifter?

Kristensen går i brevet ikke inn på om andre tomteutgifter har spist opp de reduserte utgiftene til pæling.

Totalkravet fra Bergesletta utvikling lyder på 4 397 750 kroner.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...