Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Konsesjon trukket tilbake

AUDNEDAL KOMMUNE: Rådhuset i Audnedal Foto: Lars Rekaa (Arkivfoto)

Fikk konsesjon, 5 år senere trekker Audnedal kommune den tilbake

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 05.07.2018 kl 10:05

KONSESJON: I vår foreslo rådmannen at Audnedal kommune trekker tilbake konsesjonen for Magnus Nepstad og gir han frist til 20.06.18 med å overdra eiendommen til noen som kan få konsesjon eller ikke trenger konsesjon.

Dette ble behandlet i driftsutvalget 20. mars, der to stemte mot og tre stemte for dette forslaget. Forslaget ble da vedtatt.

Årsak til tilbaketrekking

Da Magnus Nepstad i januar 2013 fikk konsesjon for eiendommen på 302 dekar, var det med forbehold av bosetting på eiendommen innen ett år. Da kommunen mente dette var viktig. Deretter skulle han bosettes der sammenhengende i minst fem år.

I 2016 ble Nepstad kontaktet av folkeregisteret for å avklare om han bodde på eiendommen, dette endte med at han ble tilbakeført på sin tidligere adresse på Nodeland i Songdalen kommune.

Audnedal kommune ble ikke varslet om dette, og var derfor ikke klar over situasjonen før de gjennomførte en rutinesjekk av bopliktsaker i 2017.

Grunnet dette har Audnedal kommune valgt å trekke tilbake konsesjonen, noe kommunen har rett til etter Konsesjonsloven.

Søkte om lemping av boplikt

Høsten 2017 ble det søkt om lemping av vilkåret om boplikt. Der det bli argumenter med at eiendommen har familiær tilknytting, våningshuset er i dårlig stand, uten innlagt vann eller isolerte vegger. Det hadde heller ikke vært bosetting på eiendommen siden 1950, etter eiers far kjøpte eiendommen i 2005.

Søknaden ble avslått av kommunestyret

Anker saken

Saken er videre til klagebehandling hos fylkesmannen, og vil først bli vedtatt om et par måneder.

Om dommen blir det samme som i driftsutvalget vil vedkommende miste retten til eiendommen.

Fra vedtaket i driftsutvalget skal eiendommen være overdratt innen 20. juni, men den har enda ikke blitt dette grunnet at saken er anket.

Magnus Nepstad ønsker ikke å kommentere saken.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...