Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Konfliktrådet med flere lokale saker

KONFLIKTER: Leder i Konfliktrådet i Agder Helge Bie Riber. Foto: Arkivbilde

Konfliktrådet i Agder hadde i fjor rekordmange saker. Noen av disse er fra både Lyngdal og Audnedal.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

KONFLIKTRÅDET: Både Lyngdal og Audnedal er med i statistikken for 2018 som Konfliktrådet i Agder la frem i går.

I Agder fikk Konfliktrådet inn 456 saker der en ønsker mekling - en økning på 8 prosent fra året før. 226 av disse er straffesaker, 60 sivile henlagte saker fra politiet og 170 rene sivile saker.

Mindre alvorlige saker

I tillegg fikk Konfliktrådet i Agder oversendt 23 ungdomsoppfølgingssaker mot 20 året før. Ungdomsoppfølging innebefatter noe mindre alvorlige saker enn ungdomsstraff.

– Vi ønsker ikke å tallfeste de ungdommene som er i straffegjennomføring på den enkelte kommune. I tillegg er flere av disse boende på barnevernsinstitusjoner og således ikke ungdom fra lokalmiljøet.

Det sier Konfliktrådsleder Helge Bie Riber til Lyngdals Avis. I Statistikken er både Lyngdal og Audnedal mindre kommuner.

– Når det gjelder øvrige saker som kommer til mekling, så er vi selvfølgelig i samme dilemma angående gjenkjennelse.

Lokale tall

Men for Lyngdal i 2018, dreier det seg blant annet om voldssaker.

– Fra Lyngdal fikk vi i 2018 5 voldssaker ( 3 i 2017, 2 i 2016 og 5 i 2015), 1 trusselssak (2 i 2017) og 2 grove tyverier. I tillegg hadde vi en økonomisk sak (3 i 2016) og ett skadeverk (4 i 2014), fortsetter Bie Riber.

Når det gjelder Audnedael er det snakk om tre saker som dreier seg om naskeri, en sak om dyr og en sak som er om en familiekonflikt.

– Det er lite å konkludere for bastant på, men en tendens til at voldssakene dominerer i Lyngdal.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...