Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Kommuneundersøkelse: Mye å gå på for Lyngdal og Audnedal

LYNGDAL: Dette er oversikten for Lyngdal.

Audnedal er 4. best i Vest-Agder, mens Lyngdal er plassert som nummer 11. Det er likevel langt nede på de nasjonale listene til Forbrukerrådet som står bak testen.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

UNDERSØKELSE: Forbrukerrådet har testet hvor gode kommunene er til å hjelpe folk som har spørsmål om ulike kommunale tjenester. Alle kommunene er testet, på til sammen nesten 30 000 opplysninger via telefon, e-post og nettsider.

Både Audnedal og Lyngdal er med i undersøkelsen som omfatter alle landets kommuner.

Ulike tjenester

Forbrukerrådet har testet hvor godt kommunene kommuniserer opplysninger om ulike tjenester og tilbud. For å få et realistisk inntrykk av hvordan folk blir møtt, har testmedarbeiderne stilt spørsmål som om de var privatpersoner. Vi søkte informasjon om skolefritidsordningen, byggesaksbehandling og muligheten for å få fast hjemmehjelp. Svarene ble vurdert etter hurtighet og relevans. Vi har testet samtlige 422 kommuner i Norge på til sammen 29 000 spørsmål.

- Vi har sendt tre separate e-poster, og ringt to telefonsamtaler til hver kommune. I tillegg har vi lett etter 24 forskjellige informasjonselement på hver kommunes nettside på både mobil og stasjonær datamaskin, heter det fra Forbrukerrådet.

Her må noe ha skjedd på veien

Poengene

Resultatene er satt sammen til et vektet gjennomsnitt, slik at noen henvendelser teller mer enn andre. Tekniske tjenester veier tyngst, med 35 prosent. Pleie og omsorg veier 25 prosent, helse 7,5 prosent, barn og skole 20 prosent, og diverse informasjonstjenester 12,5 prosent.

Resultatene

Når det kommer til resultatene så kommer Audnedal best ut, i forhold til Lyngdal. Begge kommunene har imidlertid et stykke å gå, for ingen av de to kommunene er bedre enn middels - og Lyngdal knapt nok det. For Lyngdal kommer ut som nummer 371 av 422 kommuner.

Her må noe ha skjedd på veien, for i 2016 var Lyngdal kommune tredje best i fylket og var 36 beste i hele landet.

I Audnedal kommer man ut på fjerdeplass i fylket, mens man for landet kommer ut på 232. plass for landet, mens man i Vest-Agder er på 4. plass.

Under ser du oversikten over hva kommunene er mål etter.

LYNGDAL: Dette er oversikten for Lyngdal.

AUDNEDAL: Dette er oversikten fra Audnedal.

FYLKET: Dette er fylkesoversikten for Vest-Agder.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...