Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Kommunen overtar neppe Byremohallen

ORIENTERTE: Troy Flottorp er styreleder for Byremohallen. Han orienterte om forhandlingene om en kommunal overtakelse av hallen på Grindheim ILs årsmøte før helga. Foto: Lars Rekaa

Mye tyder på at lagene som eier Byremohallen vil beholde eierskapet selv

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

FORHANDLINGER: Et forhandlingsutvalg der både lederen for den største aksjonæren, Grindheim idrettslag, og styrelederen for aksjeselskapet Byremo kulturbygg har vært med, har forhandlet med Audnedal kommune om en mulig kommunal overtakelse siden mai 2018.

I forrige uke orienterte styreleder Trond Hamran i GIL og styreleder Troy Flottorp i Byremo kulturbygg (BK) om forhandlingene på årsmøtet i Grindheim IL. De konkluderte med at aksjonærene like godt kan bli sittende med hallen som å selge til Audnedal kommune.

Største aksjonær

Grindheim IL er den desidert største aksjonæren i BK, med 53,5 prosent av aksjene. Grindølen skytterlag har nærmere 27 prosent, mens Åseral idrettslag har drøyt 17 prosent. Den minste aksjonæren, Hægebostad idrettslag har 2 prosent av aksjene. Vest-Agder fylkeskommune satt på 3 prosent av aksjene, men avviklet nylig sitt eierskap i BK. Fylkeskommunens aksjer ble da overført de gjenværende aksjonærene etter hvor mange aksjer de eide fra før.

Forhandlingsutvalget har bestått av Troy Flottorp og Jan Oddvar Lineikro fra Byremo kulturbygg, Karsten Valand fra Grindølen skytterlag og Trond Hamran fra Grindheim IL.

På årsmøtet i GIL kunne Hamran og Flottorp fortelle om kompliserte regneoperasjoner og om motkrav fra kommunens side. Forhandlingsutvalget hadde i utgangspunktet satt verdien på hallen til 6,75 millioner kroner ut fra en takst. Forhandlingsutvalget mente at verdien etter at gjeld var betalt og rehabilitering av bygningen var gjennomført ville være 4,5 millioner kroner. Kommunen bød 4,25 millioner.

2 millioner

En kompliserende faktor var et kommunalt tilskudd til hallen som ble omgjort til et rente- og avdragsfritt lån på 2,5 millioner. Dette må også inn i regnestykket, og når det er gjort, gjenstår det drøyt 2 millioner kroner til fordeling blant aksjonærene.

Årsmøtet skulle ikke gjøre vedtak i saken, som var en orienteringssak. Men mange av årsmøtedeltakerne kom med synspunkter. De fleste uttrykte skepsis, men det var også enkelte som ga uttrykk for at de uansett mente det ville være riktig å selge.

Trond Hamran hadde forståelse for både argumentene for å selge og argumentene for å beholde hallen.

- I utgangspunktet er eierskapet i Byremohallen helt unaturlig. Det naturlige er jo at kommunen eier idrettshaller, sa han.

Skatteplikt

Troy Flottorp kunne også fortelle at kommunen ikke vil kjøpe aksjeselskapet. Kommunen vil bare kjøpe hallen. Dette kan utløse skatteplikt for aksjonærene.

- Vi har spurt oss for om dette, uten å få et sikkert svar. Men så vidt vi kan se, vil vi unngå skatteplikt, sa han.

Han understreket også at Byremo kulturbygg ikke er avhengig av å få til en kommunal overtakelse.

- Driften går godt. Det er derfor ingen grunn til å selge på grunn av økonomi, hverken i aksjeselskapet eller idrettslaget, sa han.

Fortsette forhandlingene?

Et viktig spørsmål for idrettslaget har vært om trening i hallen fortsatt vil være gratis for lagets ulike grupper dersom Byremohallen selges. Det ble pekt på at det for en stor del vil være avhengig av hva nye Lyngdal bestemmer seg for.

Forhandlingsutvalget hadde fått frist til fredag på å svare på om tilbudet kunne godtas. Forhandlingsutvalget har svart kommunen med at de ikke har fullmakt til å si ja eller nei til det foreliggende tilbudet. Samtidig ga utvalget beskjed om at lagene som eier hallen signaliserer at de synes prisen er for lav. Ut fra dette håper forhandlingsutvalget at det vil være mulig å fortsette samtalene om eierskapet i Byremohallen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...