Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Kommunen mangler dokumentasjon på brannsikkerhet

LYNGDAL RÅDHUS: Brannvesenet Sør IKS slår fast at det ikke er gode nok rutiner når det kommer til brannsikkerhet i Lyngdal kommune. Foto: Erlend Haddeland

Brannvesenet Sør IKS har foretatt tilsyn ved Lyngdal kommune. Det ble registrert avvik og anmerkninger.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

TILSYN: 25. april gjennomførte brannvesenet tilsyn, sammen med tre representanter fra Lyngdal kommune.

Hensikten med tilsynet var å vurdere om Lyngdal kommune som eier av særskilte brannobjekt arbeider systematisk med brannsikkerheten. Det ble også fokusert på eiers oversikt over særskilte brannobjekter.

Avvik

Ut fra de interne dokumentene som ble framlagt og det som ble gjennomgått, viser det en del mangler ved dokumentasjonen, heter det i rapporten.

Ved enkelte objekter ble det registrert at det ikke foreligger:

 • brannkonsept/ brannprosjektering/ brannteknisk vurdering
 • sakkyndig årskontroll på branntekniske installasjoner (slik som brannalarmanlegg, slokkeutstyr, nødlys, mv.)
 • orienteringsplan

I tillegg ble følgende overordnede forhold notert under tilsynet:

 • eier har ikke systematisert de konsulentrapporter og branntekniske tilstandsrapporter som foreligger, på en slik måte at de synliggjør branntekniske feil og mangler. En systematisk fremdriftsplan må utarbeides.
 • internkontrollen (avviksystemet) fungerer ikke tilfredsstillende. Slik som det er nå foreligger det avvik på avvik. Det er ingen overordnet kontroll på hva som mangler.
 • det er ikke iverksatt gode nok rutiner for å sikre at det brannforebyggende arbeidet er tilstrekkelig eller hensiktsmessig. Det bør gjennomføres jevnlige revisjoner av brannsikkerhetsarbeidet for å kontrollere at alle vedlikeholdsrutiner er på plass, samt at vedlikeholdsarbeidet blir gjennomført som beskrevet. Slik det er nå er det lite kontroll over systemet og de tilhørende dokumentene.
 • det stilles spørsmål om glasset ved servicetorget er tilfredsstillende klassifisert mtp brannbelastning. Det er ikke merket i vinduskarmen. Tilfredsstillende klassifisering må kunne dokumenteres.

Anmerkninger

I tillegg til de nevnte punkter over ble det også registrert en del anmerkninger under tilsynet.

 • Enkelte av byggverkene som har direkte brannalarmoverføring til 110-sentralen i Arendal, har ikke nøkkelsafe. Dette må gjøres noe med. I tillegg har de ansatte ikke noe rutiner på å imøtekomme brannvesenet dersom brannalarmanlegget går, de ønsker heller å fokusere på evakuering.
 • Det må gjennomføres en konsekvensvurdering av kommunens vannverker. Hva er konsekvensene dersom de forskjellige anleggene skulle bli ødelagt?
 • Varslingssystemet når brannalarmanlegget er ute av drift, må gjennomgås. Det er viktig at enhver person som oppholder seg i byggverket blir tilfredsstillende varslet i en brann situasjon.
 • Dersom kommunale bygninger tas i bruk som overnattingssteder, må det avklares hvilke bygninger som er egnet for overnatting- bruker må også gjøres kjent med de krav som gjelder.
 • Dersom gymnastikksaler og forsamlingslokaler leies ut til private arrangementer, må leietaker informeres om brannsikkerhetsrutiner og instrukser- samt gjøres kjent med hvor mange personer salene er dimensjonert for.
 • Lyngdal kommune har en del kommunale boliger for utleie. Disse bygningene er ikke registrert som særskilte brannobjekter, men eieransvaret jfr. "Forskrift om brannforebygging" tilfaller allikevel kommunen.

Kommunen skal nå sette seg ned, se på avvik og anmerkninger og gi en tilbakemelding til Brannvesenet Sør IKS innen 15. juni.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...