Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Kommunen har ikke behandlet vindmølleplaner

JOBBER VIDERE: Fred. Olsen Renewables jobber videre med vindmølleparkplanene i området rundt Audnedals høyeste punkt, Ørnemyrfjell. Kommunen har ikke behandlet planene ennå. Foto: Arkivfoto

Fred Olsen Renewables har fått så mange positive svar, at de kan gå videre med planene om vindmøllepark i blant annet Audnedal. Det vil gå utover dyrelivet, mener elgjeger.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

PLANER: – Jeg har hatt kontakt med flere innbyggere om dette, men som kommune har vi ikke tatt stilling til planene om vindmøllepark ennå.

Det sier ordfører i Audnedal, Reidun Bakken.

I forrige uke skrev Lyngdals Avis om Torunn Flottorp Glomsaker. Hun og mannen eier en gård på 1700 mål, hvor 1650 mål er skog og hei. Familien har sagt nei til å gå i forhandlinger med Fred Olsen-selskapet.

Flere har sagt ja

Utbyggingen av en slik vindpark gjelder ikke bare for Audnedal. Det er store områder man snakker om. Audnedal, Hægebostad og Åseral er godt inne i planene hvor det snakkes om 37 vindturbiner over et stort område.

– I Audnedal har flere sagt nei, men jeg vet det er mange i både Åseral og i Hægebostad som har sagt ja. Dermed kan også selskapet gå videre med planene, forteller ordfører Bakken.

Forståelse for familiene

Også varaordfører Unni Nilsen Husøy har fått med seg de store utbyggingsplanene som blant annet gjelder Audnedal, og som vil ha virkninger for familien Glomsaker.

– Eiendomsretten står sterkt hos meg, og jeg mener at grunneiere som ikke ønsker utbygging av en vindmøllepark på sin eiendom må bli hørt og behandlet med respekt. Dette vil bety store inngrep i naturen med tanke på opparbeiding av veinett for montering og for fremtidig vedlikehold av vindmøllene. I tillegg vil 200 meters høye vindmøller avgi en viss støy som vil være til sjenanse for de som bor der.

Hun og familien er ikke berørt av planene, men Nilsen Husøy er klar på hvor hun står, hvis det hadde vært tilfelle.

– Jeg hadde heller ikke sagt ja hvis det hadde vært meg som var i familien Glomsaker sin situasjon, det er jo tross alt en grunn til at vi bor der vi bor.

Svekket dyreliv

Både Audnedal, Hægebostad og Åseral er også godt kjent for et rikt dyreliv i naturen. I områdene som vindparken er planlagt er det også hjortevilt. I de tre berørte kommunene ble det i fjor skutt 159 elg, men også 49 hjort.

– Det er helt klart at en slik vindpark vil ha innvirkning i negativ retning når det kommer til dyrelivet. Jeg jakter mye og har blant annet vært på jakt i Skottland flere ganger. Der er det vindparker og dyrelivet er kraftig svekket.

Det sier Roger Abusland. Lokalpolitikeren fra Lyngdal er en ivrig jeger og er sikker på at dyrelivet blir kraftig svekket i de tre kommunene.

– I de områdene hvor det kommer opp vindmøller vil det knapt være jaktressurser igjen. Det blir i sesonge jaktet både hjort og elg i disse områdene og vi vil helst sikkert se mindre av disse dyrene når eller hvis det blir en slik vindpark, fortsetter Abusland.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...