Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Kommunen fastholder vedtaket om Fidjestølveien

AVVIST: Lokalpolitikerne i Lyngdal har avvist klagen over at grunneierne må bidra til istandsettingen av Fidjestølsveien. Foto: Arkivfoto

Lyngdal kommune står fast på kravet om at grunneierne langs Fidjestølveien må betale en andel på 90 000 kroner for istandsettelsen av veien. Kommunestyret avviste torsdag å behandle en klage over vedtaket.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

SYNNEFLODEN: Det var Synnefloden i desember 2015 som først ødela veien. Kommunen har satt i stand veien i to omganger, etter gjentatte uværsskader.

Lyngdal kommunestyre fattet i august 2017 vedtak om nedlegging av tre kommunale veier til privat vedlikehold. Den ene av disse var Fidjestølveien. Samtidig ble det vedtatt at oppsitterne måtte betale en andel på 90 000 kroner for utbedringen. Dette utgjør rundt en tredel av kostnaden.

Klage

Kåre Steinsland har på vegne av oppsitterne framsatt klage på kommunestyrevedtaket og saksbehandlingen i saken. Kommunen mener på sin side at det ble avtalt med grunneierne at de skulle delta med 90 000 kroner.

Det er uenighet om det forholder seg slik.

Rådmannen anbefalte kommunestyret å avvise klagen.

«Vedtaket om nedlegging av kommunale veier er et politisk vedtak, og ikke et enkeltvedtak, og kan derfor ikke påklages», skriver han i sitt saksframlegg.

Rådmannen anbefaler derfor at klagen avvises.

Ba om rettferdighet

Karsten Fidjeland (Sp) beklaget behandlingen dene saken har fått i kommunens organer. Han viste til at veien i sin tid ble overtatt av Lyngdal kommune, og minnet om at kommunen har gjort vedtak om at veier som tilbakeføres til private da skal settes i samme stand som de var ved den kommunale overtakelsen.

– Denne saken er et spørsmål om rettferdighet, sa Fidjestøl.

Han fikk blant annet støtte av Torunn Tjomsland (V), Johan Ekeland (Ap) og Børge Sundnes (KrF), mens Roar Lindland (H), Jan Kristensen (H), Sten Sørensen (KrF) og Michael Stene (Frp) alle viste til at vedtaket om å kreve grunneierne for 90 000 kroner var et lovlig fattet vedtak, og at klagesaken ikke skulle vært fremmet.

Klagen ble da også avvist mot 12 stemmer.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...