Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

KOLLAPS! Det som EGENTLIG skjedde

SKUESPILLERNE: Flinke skuespillere på scenen etter forestillingen. Foto: Korshamn.no

Både store og små hadde tatt turen til Austad Grendehus for å få med seg premieren på teaterforestillingen KOLLAPS!!! Det skulle fort vise seg at dette var virkelig plassen å være midt i beste sendetid på en lørdags kveld.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

For Austad Ungdomsteater fremførte et teaterstykke som absolutt var en scene verdig. Instruktørene Ingvild, Marianne og Daniel har sammen med 11 ungdommer laget et teaterstykke basert på en sann historie, nemlig tyveriet av rekvisittene på kulturhuset i fjor. Da måtte dessverre Riksteateret avlyse sin forestilling på grunn av tyveriet. Men dette gav ungdomsteateret inspirasjon til å lage sitt eget teaterstykke der de selv kunne fortelle hva som «egentlig» skjedde.

Hvem har stjålet rekvisittene?«Kjære publikum. Mandag 20. mars 2017 var Austad Ungdomsteater på Lyngdal Kultuhus for å se Riksteaterets Kollaps i Kullissene. Men på grunn av et tyveri ble forestillingen avlyst og ungdommene måtte dra skuffet hjem. Var det mulig å snu en så tragisk dag til noe positivt? Austad Ungdomsteater presenterer KOLLAPS!!! Det som EGENTLIG skjedde mandag 20.mars 2017.

Foto: Korshamn.no

Detektiv Sol

Et tyveri er begått, forestillingen blir avlyst og ungdommene drar skuffet hjem. Men det tar
ikke lang tid før Lyngdals Avis (Marcus Landøy) og politiet (Linnea Hovden Seland, Mathias Aavik) er på plass for å løse mysteriet. Det er få spor å gå etter, men politiet har allerede en mistenkt (Alice Gauvik Olsen). Så spilles kjenningsmelodien til Poirot, og de fleste av oss godt voksne i salen fikk en anelse hvor dette bar hen. Dektektiv Sol (Emilie Sofie Goderstad) og Assistent Blomberg (Sunniva Tomren) tar saken til nye høyder, til politiets store fortvilelse. Publikum i salen humrer godt når detektiv Sol slår fast at «ingen detektiv med respekt for seg selv, løser saker uten snurrebart». Skuespillerne lever seg inn i karakteren sine og spenningen er til å ta og føle på.

FLINKE: De var flinke skuespillerne som var på scenen. Foto: Korshamn.no

Hvem har stjålet rekvisittene? Men dette er en lett sak for Detektiv Sol, som raskt kommer med første konklusjon. Hun mener det er selveste Lyngdals Avis som har planlagt tyveriet for å få noe spennende å skrive om i avisen. Plutselig dukker det opp nye opplysninger i saken som setter søkelyset på en ny mistenkt. Vi kan lettet meddele at Lyngdals Avis ble frikjent. Helt til slutt får publikum virkelig trent lattermusklene da «Stælken Gundersen» (Regine Igland) tar over scenen. Det ser ut til at Hege Skøyen har fått seg en konkurrent.

ARTIG: «Stælken Gundersen» (Regine Igland) tar over scenen. Foto: Korshamn.no

Flinke ungdommer

Det er noen fornøyde ungdommer som tar imot en velfortjent applaus på scenen. Det har vært
mange ekstra timer med øving siste uka og det var en lettet gjeng som spretta premiere-kaka
etter vel gjennomført forestilling. «De har vært kjempe flinke til å lære så mange og lange
replikker utenat» skrøt Ingvild Beck Ring en av instruktørene. Siden kveldens teaterstykke er basert på den virkelige hendelsen på kulturhuset, så måtte Riksteaterets skuespillere
informeres. «De synes det var veldig gøy at vi hadde laget
en spinnoff på hendelsen. Og hadde det ikke vært for at de selv hadde forestillinger nå, så hadde de kanskje kommet til Austad» kunne Marianne Fredbo stolt fortelle. Vi kan i hvert fall slå fast at Austad. Ungdomsteater har noen talentfulle skuespillere som vi garantert kommer til å se mer av i fremtiden.

Siv Aavik

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...