Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Kokkeelever håper å jobbe sammen med kokkelandslaget

KLARE FOR ROSFJORD: Mook (til venstre) fra Farsund, Hussain Alhaji fra Lyngdal, Ayline Espinoza fra Lyngdal og Noon Wichuda Sabu fra Farsund er klare for kjøkkenet på Rosfjord, der de håper å treffe kokkelandslaget under landsmøtet til Norske kokkers landsforening. Foto: Privat

Kokkelandsmøtet som åpner på Rosfjord strandhotel i Lyngdal 8. mars vil bli en gylden anledning for Ayline og Hussain fra Lyngdal og klassekameratene deres.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

KOKKELANDSLAGET: Hussain Alhaji og Ayline Espinoza og de andre elevene fra linja for restaurant- og matfag ved Kvinesdal videregående skole er ute i praksis. En gruppe invitert til å delta på kjøkkenet på Rosfjord når kokkelandslaget skal lage lunsj til deltakerne på landsmøtet.

– Rosfjord er helt unike på samarbeid. Jeg har fått lov til å ta med 4-5 elever på kjøkkenet til hotellet, sier lærer Turid Kalleberg til Lyngdals Avis.

ROSFJORD: Turid Kalleberg (til høyre) sier at Gaute Ubostad og de andre ved Rosfjord strandhotell er helt unike å samarbeide med. Foto: Arkivfoto

Jobbet lenge

Hun er på mange måter kvinnen bak at landsmøtet ble lagt til Lyngdal.

– Norske kokkers landsforening Sørlandet har vært opptatt av å få arrangementer ut av Oslo og hit til landsdelen. Jeg har argumentert for Lyngdal, forteller hun.

Etter flere års arbeid blir det nå alvor av planene.

– Er det noe sted vi må få det til, er det i Lyngdal. Vi har så flott hotell her, understreker hun.

200 deltakere

Nå venter hun 120 delegater og en rekke andre deltakere.

– I alt har vi rundt 200 påmeldte. Dette er mennesker som vil være gode til å markedsføre Lyngdal, sir hun.

Ordfører Jan Kristensen skal hilse deltakerne under åpningen. Kommunene Lyngdal og Lindesnes, samt Vest-Agder fylkeskommune har gått inn som sponsorer. Det markeres med at samtlige deltakere vil få med seg en sppesialprodusert dekketallerken hjem. Den er prydet med kommunevåpnene til Lyngdal, Lindesnes og Vest-Agder.

Navnebytte

Norske kokkers landsforening er et helt nytt navn på en gammel og tradisjonsrik organisasjon. Den het tidligere Kokkenes mesterlaug.

– Vi skal markere navneskiftet på landsmøtet. Da skal vi fire det gamle flagget vårt, og heise det nye, forteller Turid Kalleberg.

Lokalt betyr også navneskiftet et bytte.

– Vi hjeter nå offisielt Norske kokkers landsforening, Sørlandet. Men vi sier nok ofte Sørlandslauget i dagligtalen, medgir hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...