Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

BYTTET KLUBB: Karoline Fredriksen skiftet fra Lyngdal til Gimletroll. Foto: Per Thime

Klubbskifte: – Tidspunktet for overgangen er feil!

Karoline Fredriksen var kaptein og en av de sentrale spillerne for damelaget til Lyngdal. Nå har Gimletroll hentet henne, og det faller ikke i god smak hos lyngdølene. Trener Anders Birkeland mener tidspunktet er feil - for det spilles om opprykk.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

FOTBALL: Når Lyngdals damer torsdag kveld løper ut til kamp mot Gimletroll 2 på Prestheia , så er det med svært blanda følelser for flere lyngdøler.

Karoline Fredriksen har nemlig meldt overgang fra Lyngdal til Gimletroll.

- Jeg er spilleklar, men skal ikke spille kampen mot Lyngdal, sier Fredriksen til Lyngdals Avis.

Lyngdals Avis kjenner til at det ikke bare er tatt godt imot at denne overgangen kommer nå. For Lyngdals damelag leder serien og har alle muligheter å vinne divisjonen. Det betyr i så fall spill om opprykk - men da skulle de selvsagt hatt de beste spillerne med.

- I denne situasjonen har jeg tenkt hva som er best for meg. Skolegang i Kristiansand og spill på et høyere nivå enn 3. divisjon var det som lå bak avgjørelsen min.

Ikke populært

Trener Anders Birkeland skulle mer enn gjerne hatt sin tidligere kaptein med videre.

- Det er klart jeg skulle det, men slik blir det ikke. Jeg synes det er en del som skurrer i denne saken. Rett skal være rett, for jeg har i kveld sett at jeg har blitt kontaktet via mail fra Gimletroll med at de ønsket Karoline til klubben, men mailen hadde jeg ikke sett, forteller han.

SKUFFET: Trener Anders Birkeland må se at kapteinen har forlatt laget.

Lyngdals Avis er også kjent med at det ikke er selve overgangen som er problemet, men tidspunktet det skjer. Fredriksen har begynt på skole i Kristiansand, og det var også ordnet med trening for spilleren i nettopp Gimletroll.

Dårlig timing

- Jeg hadde ordnet med at Karoline kunne trene med Gimletroll og heller snakke om en overgang etter serien er ferdigspilt. Jeg skjønner at hun ønsker å spille på et høyere nivå, men det er timingen jeg ikke helt får med meg her. Vi har mange viktige kamper igjen, og Karoline skulle vi mer enn gjerne hatt med oss. Når det er sagt så ønsker jeg henne selvsagt mye lyke til.

Så skjer det som ikke skulle skje, nemlig at Fredriksen signerte allerede nå og blir ikke med Lyngdal i kampen om opprykk. Det skal etter det vi kjenner til også ha vært en avtale mellom involverte, at spilleren ikke skulle «røres» før etter sesongen er ferdigspilt.

I Lyngdal mener man den avtalene er brutt og vel så det. Det setter sinnene i kok.

- Det viser at man ikke skal inngå slike muntlige avtaler, men til syvende og sist var det nok Karoline selv som ønsket dette allerede nå.

Liten tropp

Når damene spiller mot Gimletroll 2 torsdag kveld, er det med en spillertropp på 15 spillere.

- Dessverre er det sånn at treningshverdagen er noe helt annet. Vi er sjelden mer enn ni spillere på trening, og det er for lite. Det er ikke sjuerfotball vi spiller.

- Men hva skal dere gjøre og hva er ambisjonene?

- Jeg mener at noe av det viktigste klubben bør ta tak i er spillerkontrakter. Det gjelder både for damelaget og herrelaget. Har vi kontrakter, så har vi også noe å slå i bordet med. Som det er i dag flytter spillere rundt som det passer seg, mener treneren.

Og han fortsetter:

- Og så er det dette med samarbeid. For meg er det akkurat det samme om satsingsklubben for damer heter Flekkefjord, Kvinesdal eller Lyngdal. Klubbene er nødt å snakke sammen om hva man ønsker i fremtiden. Dette bør etter min mening prioriteres snarest, på styrenivå - så får heller vi som trener de ulike lagene komme med innspill.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...