Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Klart for kamp om Nav

HOVEDKONTOR: Nav-kontorene i Lister skal slås sammen. Det kan bli en heftig lokaliseringsdebatt. Foto: Lars Rekaa (arkivfoto)

Kommunene i Lister må slåss om hovedkontor.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

SAMMENSLÅING: Arbeidet med å slå sammen Nav i Lister-kommunene er i gang.

Ett av kjernespørsmålene blir hvor det lokale hovedkontoret skal plasseres, skriver avisen Agder.

Nav-direktør Elisabeth Blørstad i Agder har bedt om en tilbakemelding fra Listerrådet om den videre fremdriften i sammenslåing av Nav i Lister. Blørstad viser til Listerrådets møte i desember, der kommunene i regionen åpnet for å utrede en vertskommunemodell for Nav i Lister.

Rådmannsutvalget

– Jeg håper at arbeidet nå kan komme i gang, og ber om en tilbakemelding fra rådmannsutvalget med hensyn til den videre fremdriften, slik at vi kan få satt oss sammen og lage et felles mandat for arbeidet, uttalte regiondirektøren i februar. Nå har rådmannsutvalget og ordførerutvalget i Listerrådet gitt uttrykk for at de er klar til å fortsette arbeidet.

– Listerrådet fattet vedtak om å opprette en arbeidsgruppe. Det har vært en styringsgruppe bestående av Blørstad og rådmannsutvalget og en arbeidsgruppe der alle Nav-lederne er med, forklarte rådmann Bernhard Nilsen til formannskapet i Flekkefjord nylig.

– Mandatet er å utrede forutsetninger for en felles ledelse og administrasjon etter vertskapsmodellen. Det er også lagt inn forutsetninger om at Nav fortsatt skal være tilstede med grunnleggende funksjoner i alle kommunene i Lister. Rådmannsutvalget har behandlet anbefalingene. Det blir lagt frem et forslag til arbeidsplan og felles saksgrunnlag i alle kommunene i løpet av våren. Det blir en lik sak til alle kommunene, der alle får tilbud om de vil være med i et felles Nav Lister.

Lyngdal er med

– Ligger det signaler om hvilken kommune som er mest aktuell som vertskomune eller turde dere ikke å ta i dette?, spurte varaordfører i Flekkefjord, Svein Hobbesland (Ap).

– Vi tør å ta i det, men det lå ikke i oppdraget. Nå skal det jobbes med å ta stilling til dette. Valg av kommune med lokalisering er noe av det som skal drøftes. Planen er at kommunestyrene i Lister får saken til ferdigbehandling i juni, forklarte Nilsen.

– I denne prosessen må vel Lyngdal bestemme om de vil være med i Lister og i Nav Lister, spurte ordfører Jan Sigbjørnsen (H).

– Lyngdal er med i utredningsarbeidet, opplyste rådmannen.

Agder-kontor

– Kristiansand og Mandal har allerede fått kontor med flere saksområder og utvidet myndiget. Nav sentralt legger nå større myndighet til større kontorer, opplyste leder Jessie Paulsen i Nav Flekkefjord.

– Det blir ett fylkeskontor for hele Ager i 2020. Da skisseres endring av oppgaver til de «myndige» navkontorene. De store kontorene har allerede fått betydelige ressurser til å jobbe med nye oppgaver. Vest-Agder fikk ressurser til tettere oppfølging og nye oppgaver, men det blir ikke fordelt på de små kontorene. Jeg har ikke lyst til at vi skal bli hengende etter. Dersom vi blir for små, er det virkemidler som vi ikke får brukt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...